23948sdkhjf

Typehusfirma opfører et halvt hundrede boliger i Astrid Lindgren-område

Typehusfirmaet Levehuse opfører 24 nye seniorboliger i Silkeborg på Lønnebergvej i Astrid Lindgrenkvarteret, hvor husbyggeren samtidig opfører 33 fritliggende en-familieboliger.

Det oplyser det Silkeborg-baserede firma i en pressemeddelelse.

Det første spadestik til seniorboligerne tages i juni 2022 og de flotte boliger forventes at stå færdige i maj 2023. Projektet opføres for investoren Sommerfugleparken ApS og udbydes som lejeboliger.

Sommerfugleparkens 24 seniorboliger får både boliger i både stue og 1 sal. Der opføres lejligheder i tre forskellige størrelser på henholdsvis 130 kvm, 112 kvm og 97 kvm. Boligerne disponeres med store lyse rum, og der er også sikret plads til at komme rundt i kørestol, hvis der på sigt skulle blive brug for det.

I visionen for projektet, som Sweco har været med til at formulere, hedder det ”Visionen med seniorbofællesskabet er først og fremmest at mindske ensomheden hos den ældre befolkning og øge livskvaliteten. I bofællesskabet skal hverdagen og nærheden mellem naboer bringes i fokus. Der skabes rammer for, at relationerne imellem naboer styrkes i de rum, der opstår mellem husene. Der skabes plads til at leve og til at nyde tilværelsen. Både alene og sammen med sine bofæller”.

For at leve op til sit navn, beplantes Sommerfugleparken selvfølgelig med farvestrålende og nektarrige buske, træer og urter, der tiltrækker netop sommerfugle. På fællesarealerne etableres der sanselige bede bestående af flerårige stauder med forskellige dufte- og farvenuancer. Der er desuden mulighed for en fælles køkken- og bærhave, som Sommerfugleparkens beboerne selv skal stå for at drive.

I konceptet med seniorbofællesskabet skabes der plads til både det private hjem samt mulighed for fællesskab. Med seniorboligerne følger der rammer som fælleshus, væksthave, hobbyrum og drivhus og her får beboerne mulighed for at indgå i givende fællesskaber og skabe og deltage i de fælles aktiviteter, de ønsker. 

– At bo i et seniorfællesskab kan skabe tryghed og fællesskab. Det sociale aspekt er den største værdi ved projektet, og kan forhåbentlig have en positiv effekt på seniorlivet for Sommerfugleparkens beboere, siger stifter af Levehuse, Lars Pontoppidan, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141