23948sdkhjf

Syv års arbejde og forsinkelser er slut: Her er datoen for den første tur med passagerer på letbane

En historisk dag er i vente for Odense, når byens nye letbane åbner for kørsel med passagerer lørdag den 28 maj.

Det bekræfter Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse

Dermed er mere end 10 års forberedelser og syv anlægsarbejde, som har været brolagt med forsinkelser og udfordringer slut.

- Forløbet frem til nu har ikke været uden bump på skinnerne. Det ærgrer os, at vi har oplevet forsinkelser. Men nu er tiden inde til at se fremad. Og jeg vil gerne personligt rette en stor tak til alle partnere i projektet, som over en bred front har ydet en enestående indsats for at indfri målet om åbning 28. maj - en dato, som vi i fællesskab har sigtet efter siden årets begyndelse, siger formand for Odense Letbane P/S Jesper Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han understreger samtidig, at man stadig er i den afsluttende prøvefase.

- Det er stadig et nyt anlæg, og hvis vi opdager alvorlige, uventede fejl, så tager vi time out. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden. Heller ikke selv om det vil påvirke en åbningsdato. Men jeg understreger, at det bestemt ikke er vores forventning, siger Jesper Rasmussen.

Odense Letbane skulle ifølge de oprindelig planer have de første passagerer på tværs af Odense inden udgangen af 2020. Det blev i februar 2019 rykket med op mod otte måneder til efteråret 2021. Siden fulgte flere udskydelser, inden hovedentreprenøren Comsa i sidste uge endelig kunne overdrage letbanen til Odense Letbane P/S

Letbanens mange udfordringer

Odense Letbane skulle ifølge de oprindelige planer have kørt de første passagerer på tværs af Odense inden udgangen af 2020. Den dato blev dog allerede i februar 2019 rykket med op mod otte måneder til efteråret 2021.

Dengang lød forklaringen på sammenfald med en række store byggerier i Odense, herunder en parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade i Odense C.

Driftsstarten på Odense Letbane blev i marts i år udskudt fra den 1. september 2021 til ”omkring årsskiftet” 2021/22. Denne udmelding blev gentaget i letbanens halvårsrapport 2021, der blev offentliggjort i midten af september.

Tidligt i oktober måned lød det så fra en række anonyme kilder, at letbanen ville have særdeles svært ved at blive klar til åbning ved årsskiftet 2021/22. De pegede dels på en strid med Banedanmark, der har testkørsler, dels problemer med letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenteret i det sydlige Odense.

Åbningen blev igen skudt nogle måneder ud i fremtiden i december 2021, hvor det hed sig, at letbanen ville åbne "i foråret 2022". Det blev i januar præciseret til, at hovedentreprenøren Comsa forventede at aflevere anlægget i sidste halvdel af april. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156