23948sdkhjf

Entreprenør klar med plan: Odense Letbane forventer åbning i maj

Historien om den odeseanske letbane ser nu ud til at have fundet sin afslutning. Igen. Man skal ikke længere end en måned tilbage for at finde seneste officielle ændring af åbningstiden. Dengang hed det "foråret 2022". 

Odense Letbane er nu kommet det nærmere og melder, at den spanske hovedentreprenør, Comsa, forventer at overlevere det færdige letbaneprojekt i sidste halvdel af april. 

Letbanen henviser til, at Comsa kort før jul præsenterede en opdateret tidsplan for færdiggørelse af letbaneprojektets anlægsarbejde og testforløb frem mod endelig driftsstart med passagerer. 

En mere detaljeret plan beror på videre drøftelser i begyndelsen af 2022 mellem Comsa og Odense Letbane P/S. 

– Tidsplanen indebærer, at vi kan forvente driftsstart i sidste halvdel af maj 2022. Vi skal længere frem, før vi kan spore os ind på en konkret dato, siger Mogens Hagelskær, nu tidligere adm. direktør ved Odense Letbane, i pressemeddelelsen.

Han peger samtidg på, at det væsentlige er Comsa nu har afleveret sin egen tidsplan.

Ikke alt er på plads 

Der er en række forhold, som kan påvirke tidsplanen også i det afsluttende forløb. De test, som bliver gennemført for øjeblikket, handler blandt andet om at identificere eventuelle fejl og mangler, før den odenseanske letbane begynder at køre med passagerer. 

Ved udgangen af 2021 indledte Odense Letbane testkørsler på hele den 14,5 km. lange strækning. Comsa har ifølge Odense Letbane fortsat ansvar for at afvikle en lang række test og målinger – med efterfølgende godkendelse. 

Desuden udestår den sidste finish i dele af anlægsarbejdet. Alt sammen opgaver, der skal være på plads forud for projektets overlevering fra entreprenør, Comsa, til bygherre, Odense Letbane P/S. Herefter skal letbanens kommende driftsoperatør, Keolis, afvikle et flere uger langt træningsforløb frem mod endelig driftsstart.

Forsinkelse på forsinkelse

Odense Letbane skulle ifølge de oprindelige planer have kørt de første passagerer på tværs af Odense inden udgangen af 2020. Den dato blev dog allerede i februar 2019 rykket med op mod otte måneder til efteråret 2021.

Dengang lød forklaringen på sammenfald med en række store byggerier i Odense, herunder en parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade i Odense C.

Driftsstarten på Odense Letbane blev i marts i år udskudt fra den 1. september 2021 til ”omkring årsskiftet” 2021/22. Denne udmelding blev gentaget i letbanens halvårsrapport 2021, der blev offentliggjort i midten af september.

Tidligt i oktober måned lød det så fra en række anonyme kilder, at letbanen ville have særdeles svært ved at blive klar til åbning ved årsskiftet 2021/22. De pegede dels på en strid med Banedanmark, der har testkørsler, dels problemer med letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenteret i det sydlige Odense.

Åbningen blev igen skudt nogle måneder ud i fremtiden i december 2021, hvor det hed sig, at letbanen ville åbne "i foråret 2022".

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kapitalfond: Derfor er byggebranchen interessant for os
PKA og Nordstern sammen om små 200 boliger på sygehusgrund
Her er DM i Skills vinderne - se også, hvilke mestre talenterne arbejder hos
Først gik vinderen konkurs – nu er der ny entreprenør til 75 boliger
Ny ballade om havneudvidelse: Byrådsmedlem føler sig ført bag lyset
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156