23948sdkhjf

Medie: Odense Letbane risikerer ny forsinkelse

Odense Letbane kan få særdeles svært ved at blive klar til den seneste udmeldte åbning ”omkring årsskiftet” 2021/22. Det fortæller en række anonyme men ”centralt placerede” kilder med ”indgående kendskab” til anlægsprojektet til Fyens.dk

Frygten for en ny forsinkelse hænger dels sammen med en strid med Banedanmark, der har testkørsler, dels problemer med letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenteret i det sydlige Odense.  

Kontrol- og vedligeholdelsescenteret er stadig ved at blive ombygget, så det passer til de 16 Variobahn-togsæt, som letbanen har købt af den tysk/schweiziske producent Stadler. Tilpasningen af letbaneværkstedet har ifølge Fyens.dk’s kilder problemer med blandt andet de tekniske installationer.

Forsinket og forsinket igen

Odense Letbane skulle oprindeligt have taget de første passagerer med inden udgangen af 2020. De planer blev allerede i februar 2019 rykket med op mod otte måneder til efteråret 2021.

Forklaringen lød dengang på sammenfald med større byggerier i Odense, herunder en parkeringskælder på Thomas B. Thriges Gade i Odense C.

Driftsstarten på Odense Letbane blev i marts i år udskudt fra den 1. september 2021 til omkring årsskiftet 2021/22. Denne seneste, officielle udmelding blev gentaget i letbanens halvårsrapport 2021, der blev offentliggjort i midten af september.

Kernen i letbanens strid med Banedanmark er, at sidstnævnte kræver vished om, at letbanens kørestrøm ikke påvirker den øvrige togdrift de steder, hvor letbane og jernbanenet ligger tæt.

Afviser forsinkelse - bekræfter sagerne

Overfor Fyens.dk bekræfter adm. direktør i Odense Letbane, Mogens Hagelskær, at der arbejdes på at løse begge problemer. Det vil dog ikke betyde længerevarende problemer.

– Vi forventer fortsat, at letbanen åbner omkring årsskiftet. Der er mange forhold omkring sikkerhed og godkendelser, der skal falde på plads, og vi er ikke selv herre over dem alle sammen. Af samme grund holder vi en vis margin omkring tidspunktet for letbanens driftsstart. Men eventuelle udsagn om, at driftsstarten skulle blive ''flere måneder forsinket'', kan vi ikke genkende oplyser Mogens Hagelskær til Fyens.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opsigtsvækkende krav: Region vil have det fulde kontraktbeløb tilbage
Påbud: Sæt fart på genhusning af beboere i ikoniske betonhøjhuse
A. Enggaard køber City Vest til langt under den offentlige vurdering
Skal fordoble omsætning: Ambercon opruster med ny salgsdirektør
Sydjysk boligforening bliver 36 senior- og familieboliger rigere
OK23: Fagboss giver regeringen skylden for mulig storkonflikt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.188