23948sdkhjf

Maskinerne er solgt, før de rammer lageret

Det har været næsten en lang opadgående kurve for Henrik Kildegaard, efter han for et par år siden overtog den danske daglige ledelse af OP System, der ligger ved motorvejen i Løsning ved Hedensted.

- Vi har for nylig haft bestilt nogle maskiner hjem, så vi regnede med at have nok til at stille ude på pladsen. Men de var solgt, inden de nåede inden for porten, fortæller han, og tilføjer at det faktisk er symptomatisk for branchen i øjeblikket.

- Der er selvfølgelig knaphed på nye maskiner i markedet, hvilket skyldes lange ventetider - og det har vi da også lidt af, men det går da. Så når maskinerne endeligt er på vej, står kunderne på spring, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Firmaet har jo Doppstadt som en af de tunge leverandører af neddelingsmaskiner, og har desuden fået stor succes med materialehåndteringsmaskinerne fra Sennebogen. Ikke nok med det, men firmaet har overtaget salget af havnemaskinerne fra samme mærke.

- Det betyder jo at vi samler en del ekspertise inden for det samme hus, og et af de områder, der går rigtigt godt er jo maskinerne til håndtering af skrot på havnene. Skrot er blevet en efterspurgt vare, efter at jernpriserne er røget i loftet, siger han.

Efterspørgsel på lagervare

Som vi i Licitationen byggeriets Dagblad før har beskrevet, havde man en plan med at flytte varelageret til Sverige, og så rekvirere det derfra. Levering sker over natten, så det er ikke et problem.

- Det er gået planmæssigt, men det er jo noget af et system at få op at stå, men nu kører det som smurt. Og selvom vi har flyttet reservedelene til Sverige, så har vi alligevel måttet ansætte yderligere en lagermedarbejder, for presset har været så stort, at en mand ikke kunne nå det hele, siger han.

Erfarne folk

Til at sælge skrothåndteringsmaskinerne har firmaet ansat en erfaren herre, da Morten Espersen selv er tidligere skrotmand fra Skive, så han kender alle finurlighederne i branchen, og han har allerede haft succes med at løse opgaver for kunderne, så det nu er Sennebogen-maskiner, der klarer jernet.

Sådan arbejder man i OP system med at finde folk, der ved noget om sagerne:

- Det er vigtigt at vi kan yde den rigtige service overfor kunderne, så de får den teknisk rigtige løsning, og det gælder jo både ved salg og ved service, siger han.

Flere mærker

Desuden har firmaet også andre mærker i huset. Rubblemaster sigtemaskiner er også en markant vare for firmaet, og her er der faktisk fire nye maskiner på vej hjem i firmaet, i forskellige størrelser og den ene af de fire som elektrisk maskine.

- Så er der nogle maskiner, som folk kan komme og kigge på - hvis da ikke de er solgt inden de når os, siger han med et smil.

Fremtiden ser lys ud

Henrik Kildegaard tror ikke på, at der sker de store ændringer lige foreløbig, når det kommer til markeds tendenserne.

- Vores eneste problem er at kommunerne skal omlægge deres affaldshåndtering, og det betyder stop for nye investeringer i et par år. Det kan vi selvfølgelig godt mærke, da flere kommuner har annulleret ordrer. Så der må vi afvente og se, hvad der sker, siger han. Men der er står efterspørgsel i alle andre kundesegmenter, så han ser lyst på fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406