23948sdkhjf

MT Højgaard bruger helst mediation i konfliktsager: Det giver bedre arbejdsmiljø

- Mediation er et godt middel til at løse konflikter, og vi forsøger at løse de fleste konflikter på den måde.

Sådan siger koncernjuridisk chef Jakob Lindholm fra MT Højgaard Holding.

For hos MT Højgaard er der ingen tvivl om, hvorfor det er værd at stile efter at bruge mediation eller mægling frem for at ende i voldgiftssager, når der opstår konflikter.

- Mediation indeholder nogle redskaber til at rumme konflikten, og samtidig er det billigere og mere effektivt, siger Jakob Lindholm til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Voldgiftsnævnet har netop offentliggjort tal, der viser, at antallet af sager, der løses på andre måder end ved voldgift er steget. Således er antallet af mæglings- og mediationssager næsten fordoblet i 2021.

Kan være opslidende

Ud over det økonomiske incitament er der også vinding for virksomheden i at beskytte medarbejderne fra at skulle gennem en voldgiftssag.

- Det kan være med til at give et bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Et konfliktforløb kan være meget opslidende for medarbejderne, fordi man skal dokumentere og rejse krav, og det tager fokus fra egentlig at bygge, når man bruger energi på at løse en konflikt, der går bagud, forklarer Jakob Lindholm.

Ydermere peger han på, at der kan være gevinster for branchen som helhed.

- Branchen er lille, og det danske arbejdsmarked er småt, så den der sider overfor dig i dag, kan være din kollega i morgen. Derfor er det vigtigt, at man bevarer relationerne og forsøger at løse konflikterne selv. Der er kun én vinder i en retssag, og det er advokaten, siger Jakob Lindholm.

Ifølge Jakob Lindholm er der meget at hente for virksomheder i byggebranchen i mediation- og mæglingssmetoderne.

- Jeg tror, det her har langt større potentiale, end det måske har fået ry for. Byggeriet består af mennesker, og det er i de menneskelige relationer, at konflikter opstår. Derfor skal man ikke underkende den mulighed der ligger i at løse konflikter på den her måde, siger han.

I 2021 blev 12 sager løst med mediation og 15 sager løst med mægling. Året før var det henholdsvis 7 og 8 sager, der blev løst på den måde.

Samlet set var der 1.764 indgåede sager ifølge Voldgiftsnævnet i 2021 mod 1.813 året før. Tallet er inklusiv voldgiftssager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156