23948sdkhjf

Offentlig-privat samarbejde skal puste nyt liv i gammel fiskerhavn

Der ligger et stort potentiale i Danmarks sydligste havn, Gedser, og derfor er der sat gang i udarbejdelsen af en helhedsplan for havnen.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

- Der er gang i en stor og positiv udvikling her på Lolland-Falster, og det glæder mig, at der nu også er interesse for at se på Gedser Havn. Den rummer et enormt potentiale, som vi nu skal til at udvikle, udtaler borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune i pressemeddelelsen.

Udviklingen sker i et offentligt-privat samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, rederiet Scandlines og erhvervs- og turismeorganisationerne Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster.

Det er landskabsarkitekterne Schønherr, der har fået frie rammer til at udarbejde helhedsplanen. Kravet er, at der skal være et eller to meget konkrete og realiserbare projektforslag, som en interesseret investor vil kunne arbejde videre på.

Stigende interesse for området

Ifølge Guldborgsund Kommune er der mulighed for at etablere både erhverv, boliger og hotel på havnen. Målet er at tiltrække investorer til området, som ifølge Business Lolland-Falster allerede påkalder sig interesse.

- Vi ser i disse år en markant stigende interesse i at investere i vores landsdel, både i forhold til turisme og traditionelt erhverv, så det er helt oplagt at kigge på et område som Gedser Havn, der kan tilbyde både udsigt, historie og infrastruktur, siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør i Business Lolland-Falster i pressemeddelelsen.

Det er Scandlines, der ejer havnen, som de gerne ser udnyttet.

 - I forbindelse med indsættelsen af de to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock investerede vi over 300 millioner kroner i færgeterminalen i Gedser. Men den østlige del af havnen bruger vi ikke aktivt, og da lejemålet med Guldborgsund Kommune udløber med udgangen af 2023, har vi absolut en interesse i at finde en anvendelse for det areal, der kan tilbyde en af Danmarks bedste udsigter, siger Anette Ustrup Svendsen, Kommunikationschef i Scandlines i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Konservative og DF vil alligevel ikke sælge flådestation ved Nyholm
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156