23948sdkhjf

Storentreprenør rejser den første af seks haller på Aalborg Havn

Opførelsen af Danske Fragtmænds nye lagerfaciliteter i Aalborg har rundet en milepæl; den første af seks nye haller på samlet 16.000 kvm er netop blev rejst.

Det er entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S, der opfører byggeriet for bygherre Port of Aalborg, skriver den nordjyske entreprenør i en pressemeddelelse.

Det er Port of Aalborg, der ejer grunden, og bygherre på projektet er Port of Aalborg Real Estate, som sendte entreprisen i EU-udbud tilbage i første halvdel af 2021.

Herefter blev entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S valgt til at opføre byggeriet, der omfatter et lagerhotel, en terminaltilbygning og ikke mindst en kranhal på 4.000 kvm, som opføres helt uden søjler for at gøre det muligt at køre indenfor og læsse kranbiler.

Fakta: Danske Fragtmænds nye lagerfaciliteter

- Areal for de nye faciliteter: 16.000 kvm
- Befæstet areal for de nye faciliteter: 17.400 kvm
- Bygherre: Port of Aalborg Real Estate
- Grundejer: Port of Aalborg
- Hovedentreprenør: Svend Aage Christiansen A/S
- Rådgivende ingeniør: Frandsen & Søndergaard
- Totalrådgiver: AK83 Arkitekter

– Nu hvor den første hal er rejst, ser vi frem mod de næste dele af entreprisen, hvor kranhallen kan fremhæves som en særlig opgave, vi glæder os til at se stå færdigopført. Her skal kranbiler kunne køre rundt, og derfor skal byggeriet på 65x60 meter opføres helt uden søjler, og det er altid spændende og tilfredsstillende at stå for opgaver som denne, hvor der er særlige krav til byggeriet, fortæller projektleder hos Svend Aage Christiansen A/S, Dennis Petersen, i pressemeddelelsen.

Del af 40.000 kvm logistik- og lagercenter

Danske Fragtmænd udvidelse på Østhavnen i Aalborg omfatter opførelsen af et nyt lager- og logistikbyggeri, der foruden at sikre en større lagerkapacitet skal samle transportvirksomhedens aktiviteter på havnen i et stort lager- og logistikcenter på i alt 40.000 kvm. 

– Det er stort for os at se den første hal, som er en terminaltilbygning med faciliteter til pakning af lastbiler, rejse sig. Selvom der blot er nogle hundrede meter mellem vores nuværende lokationer på havnen, ser vi meget frem til at samle vores lager- og logistikfaciliteter på én lokation fremfor fire – og således drage nytte af synergierne ved det, siger Bo Kristensen, som er terminalchef hos Danske Fragtmænd Aalborg, i pressemeddelelsen. 

Byggeriet opføres således i forlængelse af Danske Fragtmænds nuværende faciliteter på Rørdalsvej, og de nye haller bliver således bygget sammen med de eksisterende bygninger, hvilket har stillet krav til koordinering af byggeprocessen for at gøre det muligt at fortsætte driften på lokationen: 

– De eksisterende bygninger ligger parallelt, og den nye bygning opføres derfor på tværs, så vi får bundet faciliteterne sammen – i en slags hestesko eller et U, fortæller Bo Kristensen afsluttende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125