23948sdkhjf

Realdania-direktøren har en svaghed for vestegnsfodbold

Da Jesper Nygård var dreng i et parcelhuskvarter i Nykøbing Falster, savnede kvarterets børn en legeplads. Jesper tog kontakt til borgmesteren. Aftalen blev, at Jespers forældre stillede deres forhave til rådighed, og med lidt hjælp fra kommunen blev forhaven med et gyngestativ, et legehus og et par andre legeredskaber et samlingssted for kvarterets børn.

Ifølge Jesper Nygård var legepladsen hans første oplevelse af, hvordan de rigtige fysiske rammer kan bringe mennesker sammen og øge deres livskvalitet - dengang set i børnehøjde.

Den opgave har da også været omdrejningspunkt i det meste af hans arbejdsliv, siden han blev cand.scient.adm. fra RUC i 1989.

I dag er han adm. direktør i den filantropiske forening Realdania, og i anledning af, at han lørdag 11. december fylder 60 år ser han tilbage på end lang række år med lyst til at præge udviklingen i samfundet.

Store samfundsproblemer

Ifølge en pressemeddelelse fra Realdania blev han som 27-årig blev formand for boligselskabet AKB og få år efter formand for Boligselskabernes Landsforening. Fra 1996-2013, var han adm. direktør i landets største almene boligorganisation KAB.

I 2013 blev han adm. direktør i Realdania, efter at have været formand for foreningens bestyelse siden 2009. At der var kommet en ny mand i direktørstolen kunne hurtigt mærkes i de traditionsrige bygninger på Jarmers Plads, der tidligere havde huset Realkredit Danmark. Ledelsen blev rykket ud i storrumskontorer, og deres tidligere kontorer blev omdannet til mødelokaler, så gæster og alle medarbejdere kunne få glæde af de smukke rammer. Det er også under Jesper Nygårds ledelse, at Realdania har udviklet både en egentlig foreningsstrategi og udvidet den filantropiske tilgang, så det både handler om enkeltstående projekter og om store samfundsproblemer.

Jesper Nygårds mantra er i mange sammenhænge, at ’sammen kan vi mere end vi kan hver for sig’. Samarbejde, partnerskaber og fælles løsninger karakteriserer ikke bare Realdanias filantropiske arbejde - men også hans egen tilgang til problemløsning. Mange stemmer og holdninger bliver ofte inddraget og hørt, inden vigtige beslutninger bliver truffet.

Bondegårds-fællesskab

Trods en hverdag der meget af tiden byder på jakkesæt og slips, er Jesper Nygård kendt for sin uformelle tilgang til mange ting. Han betegner sig selv som en rigtig ’vestegns-dreng’, og han lægger da heller ikke skjul på sit livslange engagement i fodboldklubben Brøndby IF, hvor han er en del af bestyrelsen.

Realdania-direktøren lægger vægt på at huske sine rødder, og han ser stadig fodboldkampe og spiller whist med venner, som han har kendt det meste af sit liv. Han har været sammen med sin hustru Tine i 37 år, og de bor i en moderniseret lejlighed på en bondegård fra 1870, som de deler med flere andre familier. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.225