23948sdkhjf

Licitationen mener: Inflationen er ikke et problem - endnu

Over hele verden er den stigende inflation i søgelyset. Ikke mindst fordi inflation ofte får vidtrækkende konsekvenser, både økonomisk og politisk, hvis politikerne ikke i tide formår at stramme både finans- og pengepolitikken.

Traditionelt set vil stigende inflation føre til, at renten stiger. En højere rente er ikke nødvendigvis og isoleret set et problem, men kombineret med unaturligt høje prisstigninger på blandt andet byggematerialer og energi samt ekstraordinære brud på forsyningskæderne, så er det usikkert, hvad der vil ske.

Og det er netop usikkerheden, som er den værste fjende. Ikke mindst fordi erhvervslivet også oplever stigende pres på lønningerne.

Det er langt hen ad vejen eftervirkninger i kølvandet på coronapandemien, som smitter af på den globale økonomi. Og for at gøre det hele endnu mere usikkert, så er vi igen på vej mod nedlukninger, som følge af en ny bølge af smitte.

Situationen er lige så unik, som den er uigennemskuelig. Derfor skal man hele tiden tage bestik af situationen og handle på det ud fra de givne omstændigheder. Det er i øvrigt ikke så meget anderledes end at drive virksomhed under normale omstændigheder - bare meget mere intenst.

Derfor er den stigende inflation ikke lige her og nu et problem, som bør overskygge glæden over den økonomiske vækst - men kan blive det, hvis politikerne ikke handler i tide.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141