23948sdkhjf

Jönsson skriver på boligetape på bevaringsværdig skole i Roskilde

Ombygningen af skolebygningen på den bevaringsværdige Gråbrødre Skole i Roskilde til 34 boliger er nu officielt lagt i hænderne på Jönsson Entreprise. Entreprenørfirmaet med base i Nærum har underskrevet totalentreprisens fase to, oplyser firmaet i en pressemeddelelse. 

Skolen fra 1930 skal transformeres til i alt 46 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvm. Den eksisterende bygning ombygges til 34 boliger, mens der etableres 13 boliger i den nye bygning. 

– Transformationen fra gammel skole til moderne boliger kræver 100 pct. fokus på bygbarheden, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt, udtaler Thomas Normann, adm. direktør i Jönsson Entreprise, i meddelelsen. 

Projektets fase et omfattede totalrådgivning frem til og med udbudsprojekt, etablering af byggeplads, nedrivning og stribning af lette bygningsdele og installationer i den eksisterende bygning, fjernelse af beplantning på terræn samt nedrivning af toiletbygning, parkeringsoverdækning og bunkers på terræn. 

Totalentreprisens anden fase, der nu er skudt i gang, omfatter ombygning af eksisterende skolebygning ”Gråbrødre Skole” med et samlet bygningsareal på 4.125 kvm inklusive kælder samt opførelse af en ny bygning med et samlet bygningsareal på 1.450 kvm inklusive kælder.

Gråbrødre Skole blev først på året solgt til Core Bolig X for 60 mio. kr. . 

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. 

Grøbrødre Skole bliver Gråbrødre Hus

Gråbrødre Skole blev først på året solgt til udviklingsselskabet Core Bolig X for 60 mio. kr. KHR Architecture er arkitekt på projektet. 

Ejendomsudviklingsfirmaet Cobo X Projekt F P/S, en ejendomsfond under Core Property Management, er bygherre.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172