23948sdkhjf

Kvartet vinder konkurrence om nordsjællandske boliger

KHR Architecture har sammen med Bo-Vita, Svanen Development A/S og Sandkjær A/S vundet konkurrencen om at skabe et 16.500 kvm stort boligprojektet

Det bliver KHR Architecture, der sammen med Bo-Vita, Svanen Development A/S og Sandkjær A/S, skal skabe boligprojektet Kregmehusene i Halsnæs Kommune.

Konkurrencen er nemlig afgjort.

- Vores projektforslag scorer højest blandt de fem indsendte forslag på alle fire udvalgskriterier, der omfatter arkitektur, pris, håndtering af grupper med 100 procent anvisningsret og disponering af den private bebyggelse. Det er et udtryk for et rigtig godt samarbejde på vores hold, og vi glæder os til at komme i gang, siger Torben Juul, der er partner og designdirektør i arkitektfirmaet KHR Architecture.

Ud af 10 mulige point opnår KHR Architecture’s hold 9,37, mens det næstbedste forslag ligger på 5,99.

- Sammen med Bo-Vita, Svanen Development og Sandkjær har vi skabt et projektforslag, der baner vejen for diversitet, bæredygtighed og fællesskab i tråd med Halsnæs Kommunes ønsker for området. Kregmehusene bliver en blandet bebyggelse med fifty-fifty almene og private boliger, der opføres via en delegeret bygherremodel, hvor Bo-Vita er bygherre for de almene boliger og Svanen Development for de private.

Evalueringsrapporten fra Halsnæs Kommune roser da også både masterplan og arkitektur:

”Masterplanen for området er meget overbevisende og har et tydeligt og velfungerende rumligt hierarki, hvor der både indbydes til mindre fællesskaber i klyngerne og et større fællesskab i det langsgående grønne, aktive fælles landskabsrum”, og at ”der bruges meget enkle arkitektoniske virkemidler til at opnå dybde og variation i byggeriets udtryk.”

Strategisk fokus

For KHR Architecture er Kregmehusene del af et bredere strategisk fokus på boligprojekter, der bidrager til den blandede by både socialt og æstetisk.

- Som arkitekter er vi med til at skabe rammer for liv, både for det enkelte individ, men også i et bredere perspektiv, fordi byudviklingen er med til at forme vores samfund. Den aktuelle diskussion om bolig-ghettoer er et godt eksempel på, hvor meget demografien betyder og hvor vigtigt det er, at tænke den sociale bæredygtighed ind i boligprojekter. Kregmehusene bliver en blanding af privat og almennyttig beboelse med bofællesskaber og handicapvenlige boliger, hvor kommunen har 100 procent anvisningsret. Det har været et ønske fra kommunen at skabe et nærmiljø, der er socialt bæredygtigt og fordrer fællesskabet på tværs af alder og baggrund, og det skaber vores forslag gode forudsætninger for, forklarer Torben Juul.

Socialt bæredygtigt

Han peger på, at for at et et boligområde bliver socialt bæredygtigt skal det naturligvis også være et sted, hvor folk føler sig hjemme.

- Derfor er det afgørende at give arkitekturen en identitetsskabende signatur og sørge for, at funktionalitet og flow i både den enkelte bolig og den overordnede plan understøtter beboernes behov bedst muligt og er med til at fremme det lokale fællesskab, fortsætter Torben Juul.

Det nye boligområde med cirka 175 boliger får en naturskøn beliggenhed mellem Arresø og Roskilde Fjord og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på boliger i bydelen Kregme i Halsnæs Kommune.

KHR Architecture viser med projektet, at de er tilbage i fulde omdrejninger, efter en konkurs i forårsmånederne nær have gjort det af med tegnestuen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219