23948sdkhjf

FB Gruppen og byggepartner sender 19.000 kvm projekt videre i systemet

I 2014 udviklede Arkitema den oprindelige masterplan for kvarteret Nærheden i Hedehusene. Her var Høje-Taastrup Kommunes vision at udvikle de tidligere Spændbeton-arealer til en helt ny bydel med et tæt byliv og forstadens kvaliteter i form af blandt andet let adgang til naturen. 

De seneste år er den vestlige del udviklet af forskellige bygherrer, og et af de sidste byggefelter blev for nyligt solgt af projektudvikleren FB Gruppen og Sjælsø Management til hollandske Orange Capital Partners, OCP. Nu investerer OCP igen i området. 

Denne gang er det FB Gruppen, som sammen med sin sædvanlige byggepartner Ingcon sælger et projekt med 217 lejligheder fordelt på knap 19.000 kvm. Handelen markerer startskuddet på Søkvarteret, som FB Gruppen skal udvikle med 1.600 boliger, fællesområder, søer og masser af natur.

Kort om Nærheden og NærHeden P/S

  • Den nye bydel Nærheden ligger på et 65 hektar stort område ved Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune og skal inden 2028 danne rammerne om 7.000 beboeres hjem. Der skal samlet set bygges omkring 350.000 etagekvadratmeter fordelt på cirka 3.000 boliger.
  • NærHeden P/S blev stiftet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg i 2013 med det formål at udvikle et eksempel på fremtidens forstad
  • Høje-Taastrup Kommune har investeret i den nye bydel med blandt andet en bro over banen, et idrætscenter til springgymnastik og en ambitiøs skole, som udvikles i samarbejde med LEGO Education
  • Bydelens kerneværdier er ”nem hverdag og stærkt fællesskab” med udgangspunkt i et bredt udvalg af byfunktioner, kollektiv transport, delebiler, fælleshuse, grønne områder og byrum, der inviterer til fællesskab, fortæller Ole Møller.

– Investeringen markerer startskuddet på helhedsprojektet Søkvarteret, som vi frem mod 2028 skal udvikle med 1.600 boliger, fællesområder, et kvarterhus, en daginstitution, et kontorfællesskab, livgivende søer og masser af dejlig natur, fortæller adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen i en pressemeddelelse om salget.

Udviklingsselskabet indgik i november sidste år aftale med Nærheden P/S om  hele det østlige område af Nærheden.

Fællesskab og natur 

Det er Arkitema, der har udarbejdet FB Gruppens helhedsplan for Søkvarteret. Her har det været en fælles ambition, at så mange som muligt skal bo med direkte adgang til naturen.

– Allerede da Arkitema udarbejdede den overordnede masterplan for NærHeden var fællesskab i fokus, og det er nogle af de oprindelige tanker, vi har taget med ind i denne opgave, fortæller partner Anders Halgren fra Arkitema og uddyber: 

– Fællesskaber har en nøglerolle i skabelsen af et nyt kvarter både i forhold til bæredygtighed og i forhold til tilhørsforhold og naboskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265