23948sdkhjf

Zeppelin-direktør vil ekspandere udlejningen allerede næste år

Et par enkelte afdelinger er langt fra nok for Zeppelin CAT Rental i Danmark. Den tyske koncern Zeppelin, der ved årsskiftet overtog importen af Caterpillar i Danmark fra Pon Equipment, har store planer med udlejning i Danmark.

Vi har talt med Zeppelins nye chef i Danmark, Henrik Stordal om planerne:

- Hvis man skal drive en udlejning af entreprenørmateriel i Danmark, så er vi nødt til at satse på at blive en af de større udlejere. Det drejer sig om at få flere CAT-maskiner ud i markedet, og det handler især også om at betjene vore lejekunder bedre. Derfor skal vi ekspandere allerede i det kommende år, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ved ikke hvor meget

Han kan dog ikke løfte sløret for, hvor meget.

- Vi er i gang med budgetøvelserne nu, så det er nok for tidligt at tale specifikt om det, siger han, men tilføjer:

- Der er selvfølgelig altid to muligheder, nemlig at vækste organisk eller ved opkøb. Vi har valgt at planlægge en organisk vækst, og kommer der andre muligheder, kigger vi selvfølgelig på det. Det kan både være større eller mindre nicheprægede muligheder, men jeg tror på, at det er sundt at planlægge med en organisk vækst, fordi vi her selv kan styre udviklingen, indrette forretningen som vi har lyst til, med de produkter, vi gerne vil have ud, siger han.

- Vi vil gerne have så mange CAT-maskiner ud at køre som muligt, og her er udlejning også en rigtig god mulighed. Det giver en fleksibilitet, både for os og for kunden. Der kommer tillige flere brugte maskiner, som vi så kan sælge videre. Så ved at kombinere tingene gør vi forretningen mere fleksibel, både for os og for kunderne, siger Henrik Stordal.

Han påpeger, at kundernes indstilling har ændret sig radikalt over den sidste halve snes år.

Radikalt ændret marked

- I dag blander kunderne kortene. De ejer, lejer og leaser, og dermed får de en stor fleksibilitet i deres forretning, som er god at have, både når tiderne går og ned, men også når typerne af opgaver skifter, siger Henrik Stordal.

Udlejningsforretningen i Zeppelin vil ifølge den danske direktør blive indrettet sådan, at der hvor CAT har maskiner, der kan dække kundernes behov, vil det være dem, der indgår i udlejningsflåden, og så vil man supplere op med maskiner og øvrigt materiel af andre mærker, således at man vil kunne tilbyde en samlet pallette af produkter til udlejningen.

Zeppelin har en stor og meget veludviklet udlejningsforretning, som dels er stor i Tyskland, men også har bredt sig til andre dele af Europa, og er i dag en naturlig del af det koncept, som Zeppelin har slået sig op på.

- Vi har en stor fordel i at Zeppelin har systemer til at håndtere udlejning, så vi starter langtfra fra bunden, og de erfaringer vi har gjort os med de afdelinger, vi nu har i henholdsvis Brøndby og Rødby, understøtter fuldt ud den tro, vi har på, at det er den rigtige vej at gå, siger Henrik Stordal til Licitationen.

Planerne understreges af, at selskabet allerede i starten af november måned i år, indvier endnu en afdeling med udlejning, denne gang i Fredericia.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299