23948sdkhjf

Ny maskinudlejning ser dagens lys

Zeppelin CAT Rental bliver navnet på et nyt udlejningsselskab i Danmark.

Det er den store tyske maskinimport-koncern, Zeppelin, der via sit nye danske datterselskab Zeppelin Danmark A/S, overtog CAT-importen fra Pon Equipment ved årsskiftet, der nu ønsker at udbrede sit europæiske udlejningskoncept til Danmark. Aktiviteterne starter formelt op den 1. december, med base tre steder i Danmark, nemlig i Skejby, Brøndby og i Rødby.

De to førstnævnte adresser er CAT-importørens kontorer i hhv. øst og vest, mens Rødby er projektorienteret og naturligvis møntet på Femern projektet.

Til at lede foretagendet har Zeppelin CAT Rental allieret sig med Lasse Wittrup Ludvigsen, der har prøvet det før, nemlig hos Cramo, hvor han har været i en årrække, indtil Cramo blev solgt til Loxam.

Han har stor erfaring med udlejningsmarkedet, og han har med titel af general manager fået til opgave at bygge udlejningsorganisationen i Zeppelin Danmark op fra bunden.

Tre elementer
- Vi bygger organisationen i Rental op på tre ben, nemlig kvalitet. Vore ejere har i forvejen et stærkt og velfungerende IT-system, som hele vejen igennem understøtte processen og alle de services, der ligger omkring udlejning. Derudover vil vi have dedikerede medarbejdere, som tror på det, og som kan levere en fantastisk service til kunderne. Og endeligt så er der prisstrukturen. Vi vil gerne levere en troværdig og ærlig pris, hvor vi kører helt uden gebyrer. Med andre ord ved kunden hvad det reelt koster, når han får en pris stukket ud, siger Lasse Wittrup Ludvigsen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Vil være full-line udlejer
Med hensyn til maskiner, så vil Zeppelin CAT Rental som i de øvrige lande, være full-line leverandør. Det betyder at der skal meget andet end CAT-maskiner ind i porteføljen.

- Det er klart at når vi er inden for skiven af, hvad CAT kan levere, så er det CAT-maskiner, det drejer sig om. Men der er jo meget andet, som falder uden for CAT-programmet, og her vil vi, præcis som andre udlejere, sammensætte et fornuftigt og veldækkende program af maskiner, så vi kan levere hele paletten, siger han.

Prøvet før
Caterpillar har prøvet udlejning i Danmark før, nemlig i samarbejde med Cramo - uden den store succes.

På spørgsmålet om, hvorvidt man ikke er bange for at komme til at konkurrere med egne kunder, siger Lasse Wittrup Ludvigsen:

- Markedet har udviklet sig rigtigt meget. Kunderne er blevet meget mere vant til udlejning som koncept. Der foregår allerede i et vist omfang udlejning, også fra importører, men forskellen er, at vi er helt åbne om det, og i dag handler det om god service, om kvalitet i udlejningen, og det kan vi levere, blandt andet fordi Zeppelin allerede har et meget stærkt koncept, som vi stort set, med visse tilpasninger, kan overføre til det danske marked. Og vi indkøber maskiner, og udlejer dem på fuldstændig samme vilkår som andre, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Separat enhed
Rental-delen i Zeppelin Danmark bliver en separat enhed med egne medarbejdere og eget setup, på linje med Power-divisionen, der rummer generatorer og marinemotorer, samt Construction.

Constructions serviceafdeling vil dog komme i spil på de CAT-maskiner, der kommer ud at køre til udlejning. Men det er ifølge Ludvigsen også på samme måde, som andre leverandører vil servicere maskiner leveret af dem.

Den lange vej ind på markedet, er selv at opbygge organisationen, indkøbe maskiner med videre. Der er dog andre muligheder for at komme ind på udlejningsmarkedet. Selvom der på det seneste ikke har været tale om meget konsolidering i udlejningsmarkedet, betyder det ikke at det ikke kan lade sig gøre. Lasse Wittrup Ludvigsen udelukker da heller ikke opkøb, men siger:

- Det er selvfølgelig en mulighed at købe sig til udlejningskapacitet. Men det skal jo passe ind i konceptet. Og ikke nok med det. Porteføljen af produkter og kunder skal passe ind. Så det er da en mulighed, men ikke noget vi fokuserer på lige nu. Nu er vi i færd med at opbygge egen base, siger han.

De første ansat
Han har ansat de første to medarbejdere til projektet, nemlig islændingen Gudmundur Ægisson, der bliver operations manager, og Jesper Wihlborg, der er tidligere Cramo-mand.

- De er begge erfarne udlejningsfolk, og ved hvordan det drives. Og det er hvad vi har brug for, for vi er meget seriøse med det, siger han.

Lasse Wittrup Ludvigsen er selv økonomiuddannet og har som nævnt erfaringen med sig. Han er godt klar over, at det er noget af en opgave at komme ind på et dansk udlejningsmarked, hvor konkurrencen er hård, og hvor man skal være dygtig for at tjene penge:

- Jeg tror der er plads til en lidt større spiller mere på markedet. Der er trods alt to andre, nemlig Ramirent og Cramo, der har forladt markedet, selvom deres aktiviteter er opkøbt af andre, siger Lasse Wittrup Ludvigsen. Han anslår det danske udlejningsmarked til at være omkring seks milliarder kroner:

- Det er ikke noget, vi kommer sovende til, og selvfølgelig skal der jo kæmpes med at få markedsandele. Men jeg er overbevist om, at det er kvalitet, der skal bære igennem. Vi skal ikke ud og dumpe priser, men være ærlige med, hvad ting koster. Det er vejen frem, siger han.

Zeppelin Danmarks direktør stopper

Efter seks år som direktør for Pon Equipment (nu Zeppelin Danmark), har direktør for Zeppelin Danmark, Annette Jacobsen, valgt at stoppe med udgangen af 2020.

Annette Jacobsen har i sin tid som direktør stået i spidsen for en omfattende turn-around med en række udfordringer.

Der er gennem årene sket løbende tilpasninger og omstruktureringer, så virksomheden i dag fremstår i en forandret og forbedret udgave.

– Vi har fået ændret på en række interne rutiner og forretningsgange. Det har trukket store veksler på vores meget kompetente og dedikerede medarbejdere. Men organisationen er nu rustet til at kunne give driftsmæssige overskud også fremover, siger Annette Jacobsen.

–Tiden er nu inde til at give stafetten videre. Rekruttering af min efterfølger er sat i gang, og vi regner med at have en ny CEO på plads til januar 2021, siger Annette Jacobsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.26