23948sdkhjf

Ændrer indholdet i BIG-tegnet hotel på Aarhus Ø

Scandic nye, 43.000 kvm store hotel- og konferencecenter på Aarhus Ø får mindre hotel og konference. Det skriver JP Aarhus

Ændringerne på den Bjarke Ingels og Sleth-tegnede satsning, som blev slået stort op ved præsentationen tilbage i 2017, betyder 350 værelser i stedet for 500 og et farvel til én konferencesal med 2.000 pladser til fordel for sale med plads til 700-800 konferencegæster. 

Nedskaleringen sker som en konsekvens af coronapandemien og de adfærdsændringer, den har medført: 

– Vi har lært en masse under pandemien og kan se, at både nationale og internationale gæster har en anden adfærd. Og mange af de nye adfærdsmønstre forventes at fortsætte på den anden side af corona, siger Søren Faerber, adm. direktør for Scandic i Danmark, i en skriftlig kommentar til JP Aarhus. 

En del af de mange kvadratmeter, som fjernes fra konference- og hoteldelen skal i stedet fyldes af kontorer. Og så bliver bygningens spaafdeling udvidet markant, så den optager 2.000 kvm fordelt på de fire øverste etager. Her bliver også et loungeområde og en skybar. 

Bygningen, som skal opføres af Anders Holch Povlsen og Rune Kilden-ejede Anpartsselskabet Bassin 7, var oprindeligt udformet som et spiralforløb - en karré, der snor sig om sig selv og inviterer besøgende op på toppen af hotellet. Trods ændringerne i indhold fastholder man det særlige arkitektoniske udtryk, understreger parterne. 

Aarhus byråd skal tage stilling til de foreslåede ændringer. 

Det er ikke første gang, at det store hotel- og konferencecenter har været påvirket af corona. I april sidste år satte Scandic arbejdet med hotellet på pause. Arbejdet kom på sporet igen i løbet af året, men i oktober lød det fra Rune Kilden, at projektet var forsinket med et år og først kunne stå færdig i 2025.

Nu forventer byudvikleren  byggestart i første halvdel af 2022 og et færdigt projekt i starten af 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158