23948sdkhjf

Nordjysk udvikler vinder 226 boliger ved Ølstykke

2E Group opfører 226 boliger, navngivet ”Egedal Living”, i Egedal By ved Ølstykke. Det har byrådet i Egedal Kommune besluttet efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. 

Bebyggelsen, der skal opføres ved siden af det nye P-hus i Egedal By, bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter. 

– Her er mulighed for for eksempel at flytte til en lejlighed, seniorbolig, eller få sin første bolig som ung, og der bliver rigtig gode rammer for fællesskaber, uanset alder eller familiesammensætning. Flere generationer fra samme familie kan også vælge at bosætte sig her i hver deres bolig, siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

Klassiske og genanvendelige byggematerialer 

Bebyggelsen ”Egedal Living” består af fire åbne karréer, der grupperes omkring fire sivegader. Bebyggelsen er højest mod nord og øst med op til seks etager, og lavest mod syd og vest med sine to-tre etager, hvilket skulle give det beds mulige daglysindfald i boliger og gårdrum.   

Boligerne bliver på et-fire værelser, fordelt på 45 - 91 kvm, og beboerne får adgang til et 268 kvm stort fælleshus, et 673 kvm stort velværehus, et reparationsværksted og et cykelskur samt grønt gårdmiljø, hvor der er tænkt på skaterpark mod nord, og mere roligt orangeri mod syd. 

Facaderne kombinerer klassiske og genanvendelige byggematerialer som tegl, træ, beton og metal holdt i afdæmpede jordfarver, som ifølge folkene bag tilsammen med den varierede bebyggelsestype og etagehøjder giver et varieret arkitektonisk helhedsindtryk af bebyggelsen. 

Alle tage er udført som flade tage med sedumbeplantning eller indrettet med tagterrasser. Lavninger og regnvandsbede, trappe-, terrasse- og rampeanlæg indgår i den landskabelige bearbejdning af de individuelle gårdhavers niveauforskelle.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.375