23948sdkhjf

Baltic Pipe-misere udskyder vestjysk højspændingsprojekt

Borgerne i projektområdet for den kommende 400 kilovolt forbindelse mellem Endrup og Idomlund modtager snart brev fra Energinet om, at 2. offentlighedsfase for projektet er blevet udskudt til efteråret.

Det sker som følge af, at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 31. maj ophævede Miljøstyrelsens to år gamle miljøtilladelse til det store gasledningsprojekt Baltic Pipe, bl.a. med den begrundelse, at det ikke var grundigt nok belyst, hvordan de såkaldte bilag-IV arters leveområder (f.eks. for hasselmus, birkemus og flagermus) beskyttes.

Projektet må ikke forringe de truede dyrs levevilkår.

Den afgørelse betyder, at der er behov for at se en række andre energiprojekter igennem en ekstra gang – herunder også Endrup-Idomlund, skriver Energinet på sin hjemmeside.

- Vi er rigtig ærgerlige over denne forsinkelse. Vi ved, at projektet har konsekvenser for rigtig mange mennesker og lokalsamfund, og at et kort forløb er afgørende for dem. Derfor gør vi alt, hvad vi kan fra Energinets side, for at sikre en så kort og korrekt proces som muligt. Så snart vi har en mere præcis tidsplan, vil de borgere der er berørt af projektet modtage brev fra os igen, siger Christian Jensen, som er Energinets projektleder på den nye højspændingsforbindelse.

Stod klar til at igangsætte 2. offentlighedsfase

Miljøkonsekvensrapporten for Endrup-Idomlund stod ellers klar til at blive sendt i 2. offentlig høring i juni 2021. Derfor er Energinet straks gået i gang med at kigge nærmere på projektet sammen med de tilknyttede rådgivere: 

- Vi er i fuld gang med at finde ud af, om nogle af vurderingerne kræver yderligere beskrivelse og dokumentation, og om der skal laves flere feltundersøgelser. Vi forventer at aflevere en opdateret udgave af miljøkonsekvensrapporten før sommerferien, og tidspunktet for opstart af 2. offentlighedsfase afhænger derefter bl.a. af, hvornår Miljøstyrelsen kan afslutte behandlingen af sagen, siger Christian Jensen. 

De to projekter Endrup-Idomlund og Endrup-grænsen følger lige efter hinanden – også i myndighedernes behandling. Derfor har en udskydelse af 2. offentlighedsfase for Endrup-Idomlund også betydning for tidsplanen for Endrup-grænsen. Som udgangspunkt vil tidsplanen for Endrup-grænsen rykkes på samme måde, som det sker for Endrup-Idomlund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128