23948sdkhjf

Rådgiver lægger til på top og bund trods farvel til olie og gas

Det rådgivende ingeniørfirma Atkins Danmark præsterede lagde 22 mio. kr. til nettoomsætning sidste år, så den nåede 372 mio. kr. Samtidig voksede resultatet før skat til 20 mio. kr. mod 16 mio. kr. i 2019. Det skriver Atkins Danmark i en pressemeddelese med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

– Vi har opnået vækst på både top og bundlinje. Det kan vi godt være stolte af, udtaler Eva Rindom adm. direktør i rådigvervirksomheden som i Danmark tæller 400 projektledere, rådgivere og specialister.

Infrastruktur i bogen

Blandt de projekter, der prægede året, kan nævnes Banedanmarks Signalprogram, bygherrerådgivning til Femern A/S omkring den kommende jernbane via Femernforbindelsen, ombygning af signalanlægget i forbindelse med udvidelsen af Oslo Centralstation for Bane NOR, samt Danmarks nye digitale havplan, som Atkins Danmark har udviklet for Søfartsstyrelsen.

Ved begyndelsen af 2020 lukkede Atkins' danske gren ellers sin forretningsenhed inden for Olie & Gas, hvilket påvirkede omsætningen og resultatet negativt. Dog, understreger rådgivervirksomheden, er energi- og forsyningsmarkedet fortsat et meget vigtigt marked, og virksomheden er i 2020 lykkedes med flere nye projekter for forsyningskunder.

Målsætninger om bæredygtighed

Da landet lukkede ned i foråret, fortsatte Atkins’ projekter stort set upåvirket.

– Vi kom igennem året langt bedre, end vi turde håbe på i marts, siger Eva Rindom og peger på stor omstillingsparathed i forhold til at nå i mål.

– På trods af omstændighederne har vi formået at fortsætte vores strategiske udvikling og fået sat ekstra skub i nye og mere effektive digitale samarbejdsformer, uddyber hun. 

Året satte også turbo under Atkins Danmarks rejse imod at øge kompetencer og rådgivning om bæredygtig design. Bæredygtighed og i særdeleshed klimaområdet, udgør et vigtigt udviklingsområde både i virksomhedens projekter, rådgivning og drift.

Fakta: Atkins Danmark

Atkins, en del af SNC-Lavalin koncernen, er en af verdens største rådgivervirksomheder. I Danmark tæller virksomheden 400 projektledere, rådgivere og specialister, som arbejder for at skabe intelligente og bæredygtige infrastrukturløsninger, der styrker sammenhængskraften i vores samfund.

I Danmark ligger kernekompetencerne inden for infrastruktur; veje, broer og konstruktioner, trafik- og byudvikling, baner, miljø og klima, IT, energi og projektledelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111