23948sdkhjf

Landskabs-arkitekter får ny formand

Danske Landskabsarkitekter har fået ny formand. Han hedder Martin Hedevang Andersen, er landskabsarkitekt og blev udpeget på foreningens netop overståede generalforsamling, hvor der er sammensat en ny bestyrelse.

Martin Hedevang Andersen er uddannet cand.hort.arch. fra Københavns Universitet i 2015. Han er indehaver af ORCA – cirkulær landskabsarkitektur, samt medstifter og kreativ leder i By Rum Skole, en socialøkonomisk virksomhed, som styrker børns og unges demokratiske dannelse gennem landskabsarkitekturen.

Martin Hedevang Andersen overtager formandsposten efter Susanne Renée Grunkin, landskabsarkitekt og projekt- og kompetenceleder i Arkitema, der var formand i seks år.

- Samfundet står i disse år foran en række store udfordringer, hvor vi som landskabsarkitekter kan bidrage til de konkrete løsninger, siger Martin Hedevang Andersen i en pressemeddelelse.
- Når der udvikles tiltag, der imødekommer havvands-stigninger, knapheden på ressourcer, manglen på gode levesteder for insekter eller modvirker social ulighed i byrummene, bør der sidde en landskabsarkitekt med ved bordet, tilføjer han.    

Martin Hedevang har været bestyrelsesmedlem og kasserer i Danske Landskabsarkitekter de sidste tre år, hvor han blandt andet har været initiativtager til foreningens udvalg for Cirkulær Økonomi. Han er tidligere grundlægger og medejer af tegnestuen Out of Office Architecture.

Skaber værdi  

Martin Hedevang Andersen indtager formandsposten på et tidspunkt, hvor Danske Landskabsarkitekter kan fejre 90-års jubilæum og hvor den gren af 
arkitekturen er i rivende udvikling.

"Landskabsarkitekter bidrager til at imødekomme samfundsmæssige udfordringer som klimakrisen og den faldende biodiversitet. Landskabsarkitekturen er en integreret del af den grønne omstilling, og indtager en vigtig rolle i bestræbelserne på at udvikle samfundet i en mere bæredygtig retning", lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen.

- Covid-19 pandemien har også synliggjort behovet for grønne, rekreative områder og 
deres positive indflydelse på vores fysiske og psykiske sundhed, siger den nye formand.

Har momentum

Lillan Thomsen, som er daglig leder i Danske Landskabsarkitekter, ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelse: 
- Landskabsarkitekterne har momentum og den nye bestyrelse består af yderst kompetente kræfter, der kan forsætte foreningens arbejde med at synliggøre landskabsarkitekturens bidrag til den grønne omstilling og samfundets nødvendige bæredygtige rejse, siger hun i en pressemeddelelse.

I forbindelse med formandsskiftet er der konstitueret en ny bestyrelse for Danske Landskabsarkitekter. Den består af formand Martin Hedevang Andersen, Catrine Hancke, Lytt Architecture, Emilie Kjeldsen Kjær, Thing Brandt Landskab, Julie Linke Bank, SLA, Maria Boe-Whitehorn, HOFOR, Signe Moos, indehaver MOOS Landskaber, Tine Gils, SLA, Rikke Thiirmann Thomsen (suppleant), Sidsel Genee, Esbjerg Kommune, (suppleant), 
samt Louise Helmbo Bækgaard, stud.hort.arch. (studenterrepræsentant).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188