23948sdkhjf

Trio tager også etape to på Ishøjs store medborger- og sundhedshus

Casa, EKJ Rådgivende Ingeniører og JJW Arkitekter fortsætter arbejdet på Brohuset, Ishøj Kommunes store projekt, der omdanner bygningerne på Vejlebrovej 45 til byens nye medborger- og sundhedshus. Det oplyser Ishøj Kommune på sin hjemmeside.

Hele projektet blev skudt officielt i gang i september sidste år, men her kort inde i 2021 har kommunen underskrevet kontrakt for næste etape af den storstilede ombygning. Akkurat som det var tilfældet med den første del af projektet, skal trioen Casa, EKJ og JJW stå for etape 2, som blandt andet indeholder faciliteter til genoptræning og rehabilitering.

Kontrakten dækker den sydlige del af huset op til det eksisterende lægecenter. Noget af det mest synlige, som kommer til at ske, er blandt andet nedrivningen af dele af bygningen, ligesom der vil blive bygget til andre steder. 

Ombygningen af Brohuset 

Brohuset, som tidligere huset en erhvervsskole, ombygges af Ishøj Kommune til velfærdsformål og kommunal brug. Arbejderne omfatter ud over ombygning elementer af modernisering, nedrivning og nybygning, samt en omlægning af udearealerne. 

De eksisterende bygninger – ikke medregnet arealerne, der bliver revet ned som del af etape 1 – cirka 8 400 kvm og det samlede grundareal udgør cirka 16.300 kvm. 

Etape 1 omfattede ombygning af eksisterende bygninger på cirka 2.800 kvm, samt nedrivning af cirka 2.900 kvm bygning. Alt sammen en opgave til anslået 109 mio. kr. 

Udover ovennævnte etape to er der også mulighed for en etape 3 og 4 på Brohuset. De omhandler henholdsvis 2.000 kvm ombygning og 10.000 kvm udearealer. Etaperne 2, 3 og 4 anslås at løbe op i samlet 80 mio. kr.

– Denne etape sætter yderligere fokus på bæredygtighedsdagsordenen i et givende samarbejde med Realdania, forklarer projektchef John Strands Petersson fra Casa, i pressemeddelelsen. 

Nedrivning og nybyggeri indebærer således en bæredygtighedsanalyse, som skal fastslå mulighederne for at bevare dele af de eksisterende konstruktioner, hvordan man kan anvende mere bæredygtige materialer, og hvordan man nedsætter Brohusets CO2-udledning. 

Planlægning og udførelse samtidig

Allerede nu danner Brohuset rammen om hjemme- og hjemmesygeplejen, mens Ishøj Uddannelse og Job, kommunens Ejendomsservice og en lægeklinik også er på plads. Til april vil en kiropraktorklinik og en fodklinik også være at finde på 1. salen af den kæmpemæssige bygning. 

Etape 2 omfatter nedrivning og ombygning af de eksisterende bygninger til rehabiliterings- og træningsfaciliteter samt nybygning af rehabliteringspladser. Desuden etableres udearealer og tilgængelighedsrampe i terræn. Nedrivning omfatter cirka 800 kvm og ny- og ombygningen omfatter cirka 1.900 kvm. 

Planlægning af etape 2 er allerede i gang og løber frem til sommeren i år, mens selve udførelsen af planerne løber i forlængelse heraf med forventet indflytning i sommeren 2022.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125