23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Solnedgang over epidemiloven

Det gik stærkt, da Folketinget i marts sidste år vedtog en ny epidemilov, efter coronaen for alvor fik fat i Danmark.

Én enkelt dag fik Folketinget til at forholde sig til og vedtage epidemiloven, som gav sundhedsminister Magnus Heunicke (S) en række vidtgående værktøjer i hænderne til at håndtere coronakrisen. Ofte uden at Folketinget har kunnet gøre det store.

Heldigvis indeholder epidemiloven en såkaldt solnedgangsklausul, så loven udløber på mandag - den 1. marts.

Dermed skal Folketinget vedtage en ny lov i denne uge. Heldigvis har politikerne denne gang haft betydelig længere tid til at sætte sig ind i sagerne. Og godt for det.

For eksperter og politikere har fundet flere vidtgående elementer i regeringens lovforslag, som vil skabe usikkerhed for borgerne. Eksempelvis mulighed for at overvåge dem i fitnesscentre eller biblioteker.

Derfor ser det heldigvis i skrivende stund ud til, at epidemiloven får en ny solnedgangsklausul, så den skal revideres til oktober.

Coronakrisen kræver uden tvivl håndfast politisk handling i bekæmpelsen af den. Men en regering skal ikke udnytte en global pandemi til at skabe unødig kontrol og usikkerhed for landets borgere.

For demokratiets skyld er det derfor godt at se, at Folketingets partier nu står sammen og holder regeringen i skak i forhold til epidemibekæmpelsen.

Coronakrisen har lært os ikke at se for langt ud i fremtiden. Derfor er det også på sin plads, at en epidemilov tages op til løbende overvejelser og først gøres permanent, når coronaens skygge er væk, og vi kan lære af erfaringerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125