23948sdkhjf

PKA skyder 1,2 milliarder i bydel nær København

Byggeaktiviteten i Hedehusenes nye bydel Nærheden, som har stået på siden 2017, får en spand kul i milliardklassen.

PKA investerer 1,2 mia. kr. i boligkvarteret i samarbejde med projektudvikleren FB-Gruppen. Det oplyser pensionskassen i en pressemeddelelse.  

Investeringen sker ifølge TV2 Lorry i området Søkvarteret, som FB Gruppen udvikler med både lejligheder og rækkehuse.

PKA's første byggeri vil blive påbegyndt til februar 2022 med færdiggørelse i maj 2023.

160.000 etagekvadratmeter

FB Gruppen indgik sidste efterår en aftale med byudviklingsselskabet NærHeden P/S om at udvikle hele Søkvarteret med 160.000 etagekvadratmeter boligbebyggelse - omtrent alle ledige storparceller i den østlige del af Nærheden.

Allerede 1.000 indbyggere

Nærheden er allerede en voksende bydel i den sydlige del af Hedehusene, som Realdania By & Byg udvikler i partnerskab med Høje-Taastrup Kommune.

1000 beboere er allerede flyttet til den nye bydel midt i grønne omgivelser med adgang til natur, delebiler, legepladser, byhaver.

Til efteråret åbner det første af tre Kvarterhuse, moderne beboerhuse med værksteder, fælles køkken og gæsteværelser. Disse er fælles for alle beboere i Nærheden. 

I løbet af 2021 åbner en skole med integreret børneinstitution midt i den nye bydel.

Området vil komme til at rumme omkring 1.600 boliger fordelt på forskellige ejerformer og boligtyper som rækkehuse, kædehuse, punkthuse og opgangshuse med lejligheder, ligesom der også er planer om bofællesskaber. 

Fra FB Gruppens side er det planen at opføre de mange tusind kvadratmeter i fagentrepriser, fortalte adm. direktør Hans-Bo Hyldig til Licitationen, da udvikleren landende aftalen om Søkvarteret.  

Endnu hurtigere afsluttet

På borgmesterkontoret i Høje-Taastrup glæder borgmester Michael Ziegler (K) sig over, at en langsigtet og stabil investor som PKA viser interesse for Nærheden.

– Samarbejdet mellem FB-gruppen og PKA er en stor gevinst for udviklingen af Nærheden og vil bidrage til, at Nærheden vil være færdigbygget langt tidligere end vi turde håbe på, da vi gik i gang, udtaler borgmester Michael Ziegler i pressemeddelelsen.

Da FB Gruppen i oktober sidste år indgik aftalen om at udvikle Søkvarteret lød det, at bydelen kunne være fuldt udviklet og færdiggjort over de næste syv-otte år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203