23948sdkhjf

OK Fonden vælger Aarhus-entreprenør til boligprojekt i Gilleleje

Q-Construction vinder en indbudt licitation på et seniorbofælleskab og ældrevenlige boliger i Gilleleje.

Projektet omfatter 40 boliger og et fælleshus, som Aarhus-entreprenøren i samarbejde med P+P Arkitekter og Vita Ingeniører opfører, med OK Fonden og Fonden Boliger for Livet som bygherre.

Boligerne deles op i 24 seniorboliger og 16 ældrevenlige boliger, som Q-Construction bygger ved siden af det nye plejecenter på Bavne Ager i Gilleleje. Hele projektet rummer et samlet areal på cirka 3.320 kvm.

Som en lille landsby

De 40 boliger og fælleshuset bliver en integreret del af boligområdet Bavne Ager. Kombinationen med senior- og plejeboliger betyder, at beboerne får mulighed for at blive i deres private bolig livet ud. Derfor bygges med fokus på hjemlighed, blandt andet ved at inddrage de kommende beboere i valg af indretning og materialer.

Fakta om projektet

Bygherre: OK-Fonden og Fonden Boliger for Livet

Ingeniør: Vita Ingeniører

Arkitekt: P+P Arkitekter

Totalentreprenør: Q-Construction

Årstal: 2021-2022

Kvm: 3.320 kvm

Beliggenhed: Bavne Ager, 3250 Gilleleje

Når projektet står klar vil det samlede udtryk være en landsby med små huse, gadekær og grønne mellemrum. Her vil plejecentret, seniorbofællesskabet og de ældrevenlige boliger hænge sammen som en trekløver i et sammenhængende parkområde, hvor stier skaber forbindelser på tværs.

Fællesskab er et nøgleord for projektet med tryghed, godt naboskab og det sociale element i højsædet. Derfor skal fælleshuset danne ramme om mange hyggelige aktiviteter som fællesspisning, kortspil og musik, når tiden tillader det igen. Fælleshuset indtager pladsen i et gårdrum, der bliver indrettet med terrasser, petanquebane og frugttræer. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125