23948sdkhjf

Et halvt år efter konkurs: Skolebyggeri står stadig stille

Det er stadig uvist, om byggeriet af Toppedalskolen kommer i gang igen efter entreprenør-konkurs 

Udbygningen af Toppedalskolen i byen Vindblæs i Vesthimmerland var knap gået i gang, før entreprenøren, Q-Construction, i starten af maj i år kom under konkursbehandling.

Siden er der ikke sket noget på byggepladsen, hvor en ny undervisningsfløj ellers burde være godt på vej. Og det står stadig hen i det uvisse, om byggeriet kommer i gang igen, skriver Nordjyske.

Ifølge Nordjyskes oplysninger er en af årsagerne til, at sagen har trukket så længe ud, ”hårde og langstrakte forhandlinger med kurator”.

Q-Construction blev sammen med arkitekter fra Cubo og ingeniører fra Sweco valgt som totalentreprenørhold på den nye undervisningsfløj på skolen i Vindblæs for et år siden.

Den nye undervisningsfløj på cirka 1.650 kvm er til mellemtrin og udskoling og byder på klasselokaler, grupperum og et fællestorv samt rum til madkundskab, naturfag, billedkunst samt håndværk og design. Der er direkte udgang til udendørs aktiviteter fra alle lokaler.

Udmelding denne uge

Skal byggeriet genopgaves, vil det kræve en kommunal tillægsbevilling - ud over de 30 mio. kr., der allerede er bevilget – for at komme videre med en anden entreprenør.

Byggeriets fremtid er på dagsordenen hos byrådet i Vesthimmerland Kommune i denne uge. Men, som det har været tilfældet på tidligere møder i kommunens børne- og familieudvalg samt økonomiudvalget, så er punktet lukket.

Kommunens politikere kommer med forskellige udmeldinger. Fra et krav fra socialdemokratisk side om at koble fortsat byggeri til en ny skolestruktur i kommunen, over støtte til at holde fast i at bygge en ny skole i Vindblæs, som en Venstremand har skrevet på Facebook, til en lokal SF’ers opfordring: ”Bare kom i gang”.

Borgmester Per Bach Laursen (V) har ifølge Nordjyske lovet, at der efter ugens byrådsmøde kommer en udmelding.

Tilbygning til Toppedalskolen i Vindblæs

Bygherre: Vesthimmerlands Kommune

Arkitekt: Cubo

Ingeniør: Sweco

Totalentreprenør: Q-Construction

Bruttoareal: 1645 kvm

Den nye undervisningsfløj er til mellemtrin og udskoling og byder på klasselokaler, grupperum og et fællestorv samt rum til madkundskab, naturfag, billedkunst samt håndværk og design. Der er direkte udgang til udendørs aktiviteter fra alle lokaler. På fællestorvet og i de to åbne grupperum skaber vi et mødested for elever på tværs af klasser til aktiviteter, samvær og spil. 

Vesthimmerland Kommune afsatte med budgetforliget for 2021 30 mio. kr. til skoleudvidelsen.

Byggeriet i Vindblæs er også blandt en række projekter i 11 kommuner, som Realdania giver en håndsrækning på 20 mio. kr. til at styrke den klimamæssige bæredygtighed. Til Toppedalskolen er der afsat 1,4 mio. kr.

Entreprenørens konkurs

Konkursen i Q-Construction var ifølge kurator Søren Christensen Volder, der er partner hos Bech-Bruun, kun kort tid undervejs. Det fortalte han i maj til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

– Virksomheden har været ramt af uventede tilbagehold. Der er bygherrer, som ikke har betalt deres faktura, dermed har Q-Construction manglet likvide midler til at betale deres underentreprenører og underleverandører, sagde han dengang.

Ved konkurstidspunktet var entreprenørfirmaet aktiv på små 10 byggepladser landet over. Nogle steder var de knapt nok i jorden, andre steder var afleveringstidspunktet meget tæt på, lød det også fra kuratoren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.907