23948sdkhjf

Byggekæmpe begynder milliardprojekt på Papirøen

De sidste detaljer i det storstilede projekt Papirøen er på plads, og byggeriet kan nu begynde. 

NCC har etableret en skurby på byggepladsen på Christianshavn og er klar til at føre det komplekse projekt med hotel, boliger og erhverv ud i livet. 

– Vi har set frem til denne dag, hvor vi for alvor kan gå i gang med at realisere dette spændende projekt, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark, i en pressemeddelelse. 

Bygge- og anlægskoncernen kunne i oktober sidste år fortælle, at der var indgået en betinget kontrakt på totalentreprisen med Udviklingsselskabet CØ P/S om projektet, en kontrakt til en værdi af 1,2 mia. kr.  

Bag Udviklingsselskabet CØ P/S står Danica Ejendomsselskab, Unionkul Ejendomme og Nordkranen med henholdsvis 50 pct., 37,5 pct. og 12,5 pct. ejerskab.

Logistisk operation på begrænset plads 

Palle Bjerre Rasmussen fremhæver, at det projekt på Papirøen omfatter mange forskelligartede elementer og detaljer, der samtidig skal gennemføres med begrænset plads til byggeaktiviteten og trange tilkørselsforhold midt i byen. 

– Så vi trækker på hele vores erfaring inden for planlægning, logistik og faglig kompetence, og det glæder vi os til at sætte yderligere i spil i vores konstruktive samarbejde med bygherre, rådgivere og arkitekt, siger Palle Bjerre Rasmussen. 

NCC har i projekteringen blandt andet bidraget med at løse den logistiske udfordring i at etablere byggeplads på en ø midt i byen.

Boliger, hotel, markedshal og kultur på Papirøen 

Christiansholm – i daglig tale Papirøen – er det sidste uudviklede kajområde i Københavns inderhavn. Projektet dækker hele holmen og omfatter både ejerlejligheder, almene boliger, et hotel og en markedshal til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv. 

Arkitektfirmaet Cobe står bag helhedsplanen for området. Ideen er at skabe et indbydende og uformelt værested til socialt samvær og kultur, og derfor indgår et nyt madmarked også i planen.  

Partnere i projektet er foruden Cobe, rådgivende ingeniører Moe og landskabsarkitekt Inside Outside.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189