23948sdkhjf

Ny liste: Antallet af ghettoer tager et stort fald

Antallet af ghettoområder falder fra 28 til 15, mens antallet af udsatte boligområder tager et dyk fra 40 til 25. Det viser den såkaldte ghettoliste, som boligministeren traditionen tro offentliggør den 1. december.

Ifølge en pressemeddelelse fra minister består listen over hårde ghettoer nu af 13 boligområder. Udviklingen dækker over, at fire områder udgår og to nye områder er kommet på listen.

De fire boligområder, som udgår af listen, er Agervang i Holbæk Kommune, Finlandsparken i Vejle Kommune, Munkebo i Kolding Kommune og Gadehavegård i Høje Taastrup Kommune. Områderne vil fortsat være omfattet af en udviklingsplan og skal leve op til kravene om at reducere andelen af almene familieboliger i området.

To primære årsager

Ifølge boligminister Kaare Dybvad Bek er der især to årsager til, at færre boligområder opfylder ghettokriterierne.

Den ene er et fald i andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet og færre dømte i områderne i forhold til landsgennemsnittet. Men der er også områder, som udgår på grund af et forbedret uddannelsesniveau og et fald i andelen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

Listen over udsatte boligområder består nu kun af i alt 25 områder. 16 boligområder opfylder ikke længere kriterierne, fordi de der er flere i beskæftigelse, færre dømte i forhold til landsgennemsnittet og flere, som har en uddannelse over grundskoleniveau. Stærevej i København er det eneste nye boligområde på listen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11