23948sdkhjf

Per Aarsleff vinder og starter 20.000 kvm domicilbyggeri

Den Aarhus-baserede entreprenør Per Aarsleff har netop indgået kontrakt på og taget første spadestik til et tæt ved 20.000 kvm stort projekt på Godsbanen i den nye Aarhus K-bydel. 

Detailkoncernen Lidl bygger nyt hovedkontor med mere end 13.500 kvm kontorareal til omkring 300 administrative medarbejdere. Hertil bygger Lidl i stueplan en butik med cirka 1.200 kvm salgsareal. Desuden opføres et parkeringshus for Aarhus Kommune med i alt cirka 360 pladser.

Byggeriet forventes at løbe op i en investering på et ikke nærmere specificeret trecifret millionbeløb.

Hele byggeriet får DGNB-standard, som minimum med en guldcertificering.

Mange spændende byggetekniske udfordringer

Med det første spadestik følger en omkring to år lang byggeproces, der skal munde ud i et moderne og bæredygtigt byggeri. Derudover er der lagt vægt på samspillet mellem historikken på de tidligere godsbanearealer og de kommende naboer, blandt andre Institut for X, Arkitektskolen og Godsbanen.

- Det er lidt af et prestigeprojekt for os, og der er mange spændende byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet - især fordi det skal bygges efter de fremmeste standarder indenfor bæredygtighed, siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør for Region Vest hos Per Aarsleff, i en pressemeddelelse.

Det er Link Arkitektur, som står bag det visuelle udtryk på byggeriet.

Rejsegildet for det nye Lidl-hovedkontor forventes at stå i andet kvartal af 2022, og første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken i byggeriets stueplan forventes i midten af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156