23948sdkhjf

Håndværkerfradrag er et vigtigt værn mod sort arbejde

Det sete afhænger som bekendt af øjnene, der ser. Og i Træsektionen ser vi håndværkerfradraget med andre øjne end Licitationen, der slår til lyd for, at håndværkerfradraget skaber et usundt marked. Håndværkerfradraget er jo tænkt som lige præcis det modsatte - og det er også sådan, vores medlemsvirksomheder ude i virkeligheden oplever det.

Der er en helt enorm efterspørgsel på sort arbejde i det private marked. Her virker håndværkerfradraget som et effektivt værn, der sikrer hundredevis af små virksomheder et levebrød.

I Træsektionen er vi optaget af at sikre vores 2.500 medlemsvirksomheders mulighed for at drive deres virksomheder på sunde og reelle vilkår. Derfor er vi også særdeles tilfredse med, at DI italesætter vigtigheden af håndværkerfradraget, som på linje med BYG garanti-ordningen sikrer ordnede forhold til glæde for både virksomheder og forbrugere.

Der er altså ikke tale om "en kunstig skabt efterspørgsel", som Licitationen påstår. Der er tværtimod tale om et enormt marked, som lynhurtigt kan forsvinde fra de gode og sunde virksomheder for i stedet at ende hos fusentastere og skruppelløse fidusmagere.

I Træsektionen påtager vi os gerne et medansvar for at forsvare håndværkerfradraget. Vi er optaget af de små virksomheders vilkår, og vi tænker også med gru på, hvad der ville ske, hvis politikerne på Christiansborg en dag finder på at fjerne håndværkerfradraget. Konsekvenserne vil være enorme: slut med lærepladser, slut med indbetaling af moms og skat og slut med sikkerhed for forbrugerne.

Læs de omtalte ledere:
Slip branchen fri af politikernes tøjler
Håndværkerfradag skaber usundt marked

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141