23948sdkhjf

Seniorbydel med 180 boliger og lægehus går i jorden i Esbjerg

Fremtidens seniorby med et plejehjem, et lægehus og seniorvenlige lejeboliger på den 25.000 kvm stor grund ved Krebsestien i Esbjerg tager form. 

Nu har Claus Sørensen Ejendomme og Vesterhavslægerne har sammen med Esbjerg Kommune taget første, officielle spadestik til den del af seniorbyen, der omfatter lejeboliger. Spadestikket markerer samtidig den officielle start på hele den nye bydel, som ikke tidligere er blevet markeret. 

En repræsentant for Syddansk Universitet deltog også i det første spadestik, da universitetet vil følge seniorbyen med en undersøgelse af, hvordan de nye rammer og faciliteter i bydelen har indflydelse på seniorers trivsel, livskvalitet og sundhed. 

Byggeriet af plejehjemmet Sirius Seniorbo med 104 moderne plejeboliger, café og træningsfaciliteter er allerede i gang med MT Højgaard blandt fagentreprenørerne og skrider planmæssigt fremad. 

Dansk Boligbyg bygger 

På hver side af plejehjemmet opfører Claus Sørensen Ejendomme nu Krebsehusene, 76 lejeboliger på henholdsvis cirka 70 kvm og 90 kvm. Boligerne placeres i to karréer på hver 2-4 etager, der omkranser et glasoverdækket atriummiljø. Samlet bliver der tale om cirka 6.000 kvm.

Dansk Boligbyg har entreprisen på projektet, som er tegnet af Friis & Moltke. Desuden er Ingeniørværket tilknyttet som rådgiver, fortæller  Lene Wolf Larsen fra Claus Sørensen Ejendomme. 

Alle boliger vil få direkte adgang og udsigt til det spændende gårdrum eller atriummiljø, der året rundt kan fungere som et fælles samlingspunkt for alle beboere. Gårdrummet eller atriummiljøet vil blive indrettet med grønne planter, træer, vand og opholds- og aktivitetsområder, der vil give associationer til ferier under sydens palmer. Beboerne i Krebsehusene vil også have mulighed for at bruge de forskellige faciliteter på plejehjemmet. 

Samtidig bygger Vesterhavslægerne et stort lægehus, hvor der med tiden forventes at være fire-syv praktiserende læger, fem sygeplejersker, sekretærer, en fysioterapeut, eventuelt en jordemoder og andre lægespecialer. 

Lægehuset Vesterhavslægerne åbner allerede den 1. december 2020. Plejehjemmet Sirius Seniorbo forventes klar til brug i slutningen af 2021, mens lejeboligerne Krebsehusene forventes klar til indflytning i foråret 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172