23948sdkhjf

PKA tager svanemærket fra boligbyg til renovering

PKA har fået licens til at gennemføre en svanemærket renovering i Hillerød, ifølge pensionskassen den første renovering af en hel boligejendom i Norden efter ordningen.

Entreprenøren på renoveringsprojektet er RG2, som også har været entreprenør på flere af PKA’s svanemærkede nybyggerier. Her glæder firmaets indehaver sig over at være med helt i front, når det handler om grønne renoveringer: 

– Svanemærket er et stærkt redskab til at skabe en rigtig god forretning, for når man er på forkant og godt forberedt, så sparer man penge. Samtidig er det en uafhængig mærkningsordning, hvilket i sig selv er en stor kvalitet, siger Jan Hedin, indehaver af RG2, i en pressemeddelelse om projektet.

Udnytter potentialet i den eksisterende boligmasse

For PKA har nybyggeri efter svanemærkningen og et fokus på bæredygtighed i ejendomsbranchen været på programmet siden 2016 

Nu udvider vi så arbejdet ved at renovere allerede eksisterende bygninger efter svanemærkede standarder, siger Peter Gravesen, porteføljemanager i PKA og fortsætter: 

Læs også: A. Enggaard og PKA skal udvikle ikonisk fængsel

– Ved at renovere en eksisterende bygning udnytter vi potentialet i den boligmasse, der allerede er. På den måde kan vi være med til at bevare et stykke kulturarv og sikre en spændende mangfoldighed mellem nye boliger og historiske bygninger. 

Startskud tl flere renoveringer 

Hos en tredje part i projektet, Miljømærkning Danmark, sætter man sin lid til, at den svanemærkede renovering kan skubbe på en udvikling i stil med væksten på antallet af svanemærkede nybyggerier. 

– En af de kommuner, der allerede har signaleret, at Svanemærket kommer til at være et relevant værktøj, er Københavns Kommune, der har besluttet, at alle kommunale og almene renoveringer til mere end 20 mio. kr. skal certificeres med Svanemærket, DGNB Sølv eller tilsvarende, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

En bygning, der har gennemgået en svanemærket renovering, er kendetegnet ved:

Lavt energibehov efter renovering. 

Grundig miljøsanering. Bygningen er miljøsaneret med fokus på både sundheds- og miljøskadelige stoffer. 

Godt indeklima ved hjælp af kortlægning af kemikalier i eksisterende materialer samt skrappe kemikaliekrav til nye materialer og produkter. Eksempelvis er grænseværdierne for uønskede stoffer lavere end myndighedernes krav. 

Fremme af genanvendelse af bygningsdele, byggevarer og -materialer. For at begrænse brugen af ressourcer stiller Svanemærket blandt andet krav om, at der skal udarbejdes en plan for bevaring og genbrug af bygningsdele og -materialer.

 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.181