23948sdkhjf

Midtjysk facadefirma vinder spektakulær halopgave for Casa

Pro Montage i Sunds har ikke blot vundet facadeentreprisen på den nye spektakulære Østerbro Skøjtehal, men specialudvikler også facaden sammen med datterselskabet, Midtjysk Pladebearbejdning. 

Skøjtehallen bliver en del af et helt nyt bykvarter ved Østre Gasværk på Østerbro. Med sin specielle facade og arkitektoniske fremtoning skal hallen bidrage til områdets særlige udtryk.

Specialopgaven er sendt til Sunds og Pro Montage af entreprenør- og udviklingsselskabet Casa, der er totalentreprenør på den cirka 5.000 kvm store skøjtehal. Relationen mellem selskaberne er ikke ny, og parterne har arbejdet sammen om flere projekter. Eksempelvis facadeløsningen på VIA University Colleges’ nye Campus Horsens. 

Facadefirmaet har været med fra projektstadiet og har specialudviklet facaden, som er fremstillet i aluminium i et v-formet design. Det endelige valg er trukket efter, at arkitekter og bygherre - Christensen & Co samt Københavns kommune - blev præsenteret for flere mock ups. Og netop det, at der er tale om en egenudviklet facade, er ifølge adm. direktør Erik Gammelgaard fra Pro Montage, er helt specielt. 

Binder an til omgivelserne

Byggeriet af Østerbro Skøjtehal gik i gang sidste sommer. Hallen bliver på 5.000 kvm og får en skøjtebane med internationale mål på 30×60 meter, som både skal kunne anvendes af ishockeyspillere og skøjteløbere. Desuden bliver der etableret publikumsområder med plads til 500 tilskuere. Foran hallen etableres også en ny plads mod det kommende boligområde og mod Østre Gasværk.

Skøjtehallen opføres og drives som et Offentligt Privat Partnerskab (OPP) med en samlet anlægssum på 170 mio. kr. Københavns Kommune har valgt Casa og Deas til henholdsvis at opføre og varetage den indvendige og udvendige vedligeholdelse af hallen.

Der etableres et P-hus på 7.500 kvm, der både er til hallens gæster og beboere i de fremtidige boliger.

Københavns Kommune står for finansieringen og den daglige drift af byggeriet, og hallen skal efter planen stå færdig i begyndelsen af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187