23948sdkhjf

Byggegiganter får nyt navn

De fusionerede ejendomsudviklere og totalentreprenører Casa og KPC vil fremover gå under det nye fælles navn Nordstern

Først kom nyheden om fusionen, og nu er der navnenyt fra Casa og KPC. 

Partnerne bliver således fra 1. oktober til Nordstern. 

- Vi har ledt efter et navn, der dækker arven fra både Casa og KPC, og det vi sammen kan. Med Nordstern vil vi gerne vise klare styrker med dybe, danske rødder. Vi er kendt for, at vi står fast – også når tingene bliver svære – og for at sætte nye standarder for, hvordan man bygger danskernes boliger og kontorer, siger Torben Modvig, adm. direktør for Nordstern, i en pressemeddelelse.

Her påpeger han, at projektet med at samle kulturer og tage det bedste fra både Casa og KPC med videre "går som planlagt" og vil fortsætte ind i 2023. 

Ønsket om en fusion blev kendt i maj 2022. Her offentliggjorde Casas ejer, ActivumSG, og ejerkredsen bag KPC en betinget handel med fusion for øje mellem Casa og KPC. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte fusionen samme måned, og købet af KPC blev en realitet 14. juni i år. Casa selv blev solgt til ActivumSG i sommeren 2021. 

Kort om Nordstern

  • Ejendomsudvikler og totalentreprenør ejet af ActivumSG og skabt ved sammenlægningen af Casa og KPC.
  • Landsdækkende koncern med kontorer i Aarhus, Herning, Horsens og København.
  • Omsætning på mere end 5 mia. kr. med en EBIT på over 600 mio. kr. og en medarbejderstab på flere end 500 ansatte.

Fire grundpiller i opkøb

Torben Modvig har over for Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere forklaret, at der er fire grundpiller i opkøbet af KPC og fusionen:

- Med opkøbet får vi en større volumen og kan styre vores strategiske fokus på bygninger. For det andet kan vi sætte et tungere aftryk inden for bæredygtighed.

Dertil kommer ifølge direktøren flere muskler til at indgå i byudviklingsprojekter, og at en stor organisation giver flere karrieremuligheder for medarbejderne.

- Desuden kan vi kan nu tilbyde vores kunder, der ofte er pensionskasser og kapitalfonde, flere muligheder. Vi er ikke kun en totalentreprenør, men også udvikler og medinvester. Vi rykker over på samme side som kunden, har Torben Modvig forklaret. 

Han fremhævede i samme omgang, at de første seks medarbejdere hos Casa faktisk var fra KPC, og at forretningsmodellen stammer fra KPC. 

Virksomhederne udviklede sig herefter ifølge Torben Modvig i forskelligt tempo og forskellige retninger. 

- Men de er skåret over samme læs og passer godt sammen. De minder meget om hinanden i kultur og tilgang til byggeriet, har han forklaret samtidigt med en understregning af, at målet med sammenlægningen er vækst. 

- Sammenlægningen har ikke besparelser som mål, men vækst, lød det i interviewet i august. 

Blandt de store

Nordstern placerer sig med sammensmeltningen blandt de helt store danske entreprenører. Casa havde i 2021 en omsætning på over 3 mia. kr. og mere end 250 ansatte, mens KPC sidste år havde en omsætning på 2,3 mia. kr. og 160 medarbejdere. 

Udover det nye fælles navn kommer også en fælles identitet. De farvetoner, der hidtil har været vartegn for de to ejendomsudviklere og totalentreprenører, er blevet sammensmeltet til en ny mørkegrøn farve, som fremover vil kendetegne den sammenlagte virksomhed. 

Dertil kommer et nyt logo, der repræsenterer byggeelementer, og som ifølge pressemeddelelsen "illustrerer både det kreative og det bygbare". 

De største danske byggeentreprenører

Målt på omsætning placerer Nordstern blandt de allerstørste entreprenører i Danmark. Ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblads brancheanalyse var følgende i top 3 i 2021:

  • Per Aarsleff Holding A/S (14,7 mia. kr.)
  • MT Højgaard Holding A/S (7,2 mia. kr.)
  • NCC Danmark A/S (4,5 mia. kr.)

Hvis Nordstern havde eksisteret i 2021 ville det altså med 5,2 mia. kr. have været Danmarks tredjestørste entreprenør. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125