23948sdkhjf

Casa er solgt i kæmpehandel til udenlandsk kapitalfond

Opdateret med yderligere information den 1. juli 2021 kl. 11:00. 

Byggekoncernen Casa A/S i Horsens er blevet solgt i en milliardhandel til den tyske kapitalfond ActivumSG, der har specialiseret sig i ejendomsinvesteringer.

Det oplyser Casa i en pressemeddelelse.

Det er kapitalfonden Catacap, der indtil nu har ejet cirka 55 pct. af Casa, samt blandt andre byggemilliardær Michael Mortensen, som har solgt sine andele i det enorme entreprenørfirma, der målt på omsætning er blandt landets største af sin slags.

Partener oplyser ikke salgsprisen. Ifølge Børsens oplysninger er der dog tal om en handel til mere end 2 mia. kr. Mediet skriver, at transaktionen er strikket sammen således, at den tyske kapitalfond betaler omkring 1,6 mia. kr. for selve virksomheden. Men da Casas likvide beholdning ifølge 2020-regnskabet er på 594 mio. kr., skal de penge lægges oven i prisen, som dermed lander over 2 mia. kr., lyder det.

– Casa er en helt fremragende case på det langsigtede strategiske udviklingsarbejde, som vi gerne vil være en del af i vores selskaber, siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap og næstformand i bestyrelsen for Casa, i pressemeddelelsen.

– Nu har vi fundet den helt rette næste ejer, der har stor international erfaring fra ejendomsbranchen, og som kan bringe Casa videre på rejsen, tilføjer han.

Rekordoverskud i 2020 

Casa kom ud af 2020 med det bedste resultat nogensinde - trods coronakrisens usikkerhed ikke mindst i starten af året. Før skat tjente selskabet 243 mio. kr. i 2020 mod 159 mio. kr. året før, svarende til en stigning på 53 pct. 

Omsætningen faldt med 12 pct. fra 2,55 til 2,26 mia. kr. i 2020. Havde det ikke været for nedlukningen i foråret, som forskubbede en række opgaver, var 2020-omsætning endt i niveauet 2,5-2,6 mia. kr., har selskabet tidligere oplyst.

Topchefen fortsætter på posten

Casa er stiftet af byggemilliardæren Michael Mortensen, som blandt andet også var medstifter af landets største typehusproducent Huscompagniet, samt Per Hansen og Peter Rosengreen.

I 2016 købte kapitalfonden Catacap aktiemajoriteten i Casa af blandt andre Michael Mortensen, der indtil salget til ActivumSG har siddet på godt 15 pct. af aktierne. Michael Mortensen indkasserer derfor nu et beløb i størrelsesordenen af 300-400 mio. kr.

Omkring halvdelen af Casas godt 250 medarbejdere er desuden en del af et aktieprogram, og ifølge Børsen bliver omkring 40 af dem nu millionærer

I 2019 kom Torben Modvig til som adm. direktør i Casa, og han fortsætter i spidsen for virksomheden efter ActivumsSG fondens overtagelse, fremgår det.

– CataCap har som aktive ejere med en stærk tiltro til Casas medarbejdere og værdier været helt centrale på den rejse, og vi glæder os til at bygge videre på denne succes med ActivumSG, udtaler Torben Modvig i pressemeddelelsen.

Under CataCaps ejerskab er Casa vokset markant på både omsætning og indtjening, og i 2021 forventer Casa at nå en omsætning omkring 3 mia. kr.

Handlen går endeligt igennem i juli 2021.

Licitationen - Byggeriets Dagblad forsøger at indhente yderligere kommentarer fra Torben Modvig, ActivumSG og Michael Mortensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14