23948sdkhjf

Tag en lærling og gør en ufaglært til svend

Trepartsaftalen betyder blandt andet, at virksomheder resten af året får 90 pct. lønrefusion på ordinære lærlingeaftaler

Den nye trepartsaftale med regeringen og arbejdsmarkedsparter giver mulighed for at gøre det attraktivt for virksomheder at tage lærlinge. Aftalen betyder nemlig, at virksomhederne resten af året får 90 pct. lønrefusion på ordinære lærlingeaftaler og 75 pct. lønrefusion på igangværende aftaler.

Formålet er at støtte de virksomheder, der påtager sig et uddannelsesansvar i en svær tid, og spænde et sikkerhedsnet under de mange lærlinge, der har brug for uddannelsesaftale.

Alene i byggefagene færdiggør flere end 3.000 lærlinge deres grundforløb om en måned og skal forsætte ud i en læreplads. Noget, som vi alle krydser fingre for vil lykkes. Og for de mange lærlinge giver trepartsaftalen en mulighed for tryghed i aftalen.

Svendebrev til voksenlærlinge
Aftalen og refusionsmulighederne betyder også, at virksomheder kan tage voksenlærlinge. Som positiv sideeffekt betyder det, at det også er uhørt attraktivt at give sine ufaglærte medarbejdere et svendebrev.

Vi ved, at selv erfarne, kompetente ufaglærte får et løft af at få et svendebrev, så der er virkelig god grund til at glæde sig over aftalen. Et svendebrev giver medarbejderen mulighed for at påtage sig et større ansvar i forhold til hverdagens opgaver i virksomheden. Så muligheden for at gøre ufaglærte til svende tilfører virksomhederne stor værdi. Og for den enkelte medarbejder åbner uddannelse og et svendebrev øjne og døre til nye muligheder i arbejdslivet.

Så kære virksomhed, jo hurtigere du ansætter en lærling og giver dine ufaglærte mulighed for voksenlære, jo mere støtte og refusion får du fra fællesskabet.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156