23948sdkhjf

C.C. Contractor tager messecenter endnu et skridt ind i fremtiden

Fase tre af Fremtidens MCH er netop gået i gang. Første spadestik til renoveringen af MCH Messecenter Hernings hovedbygning blev taget i den forgange uge, så de tre pyramideformede glaspartier på messecentrets hovedbygning er snart fortid. 

Et team med C.C. Contractor som totalentreprenør vandt tilbage i 2016 konkurrencen om opgraderingen af det herningensiske projekt. Med på holdet var Cubo Arkitekter, Schønherr og ÅF Buildings Denmark - dengang Midtconsult. 

– Det forestående arbejde er en del af konkurrencen ”Transformation af MCH”. Det er således det sammen hold med totalentreprenør og rådgivere som fra starten, bekræfter Poul Nielsen, projektchef ved C.C. Contractor i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.  

Renoveringen skal skabe et sammenhængende helhedsindtryk, så hovedbygningen får samme arkitektoniske udtryk som ankomstbygningen ved Jyske Bank Boxen. Besøgende kan dermed se frem til fornyede udearealer, en ny facade samt en opdateret hovedbygning med materialer og elementer dem i Ankomstbygningen, som C.C. Contractor og resten af totalentrepriseholdet opførte i løbet af 2017 og 2018. 

Et helhedsgreb i flere faser
Overordnet er målet med "Fremtidens MCH" at styrke helhedsgrebet, skabe større sammenhæng samt optimere besøgsoplevelsen.

Første etape blev indviet i 2018 og bestod af Ankomstbygningen foran Jyske Bank Boxen samt forbindelsesbygningerne til de sydlige haller.

Anden etape stod klar i 2019 og omfattede en opgradering af udenomsarealerne, herunder blandt andet en ny tunnel under Vardevej, et nyt stiforløb til trinbrættet ved jernbanen samt en ny parkerings- og eventplads foran Jyske Bank Boxen og MCH Arena.

Realdania har finansieret det samlede projekt med 150 mio. kr., mens Herning Kommune har bevilget 50 mio. kr., der er øremærket udearealerne.

Tredje etape – den opdaterede hovedbygning på Vardevej – forventes at stå klar ultimo 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125