23948sdkhjf

Udlejer vil gerne overtage maskinparken og udleje den tilbage til kunden

| Af Torben Sigh | Tip redaktionen om en historie

Udlejningsfirmaet Loxam er ved at lægge en strategi, hvor de kan overtage eksisterende entreprenørmaskine-flåder, og så udleje dem igen til den tidligere ejer

Loxam er fransk, og det er det største europæiske udlejningsselskab. Men herhjemme er de nummer to, målt på omsætning, men målt på antallet af afdelinger er de med 29 afdelinger faktisk nummer et. Størrelsesmæssigt er der dog et stykke op til førertrøjen, GSV Materieludlejning, men hvis det er op til Loxams nye chef i Danmark, så skal markedet for udlejning være større.

- Jeg tror på, at vi kan vækste en hel del i de kommende år, for jeg tror generelt på, at det bliver mere attraktivt ikke at have de store kapitalbindinger i virksomhederne. Entreprenørerne har jo hidtil yndet at eje deres maskiner, der findes i dag også leasing, men endnu smartere er det at leje maskinerne, for så afleverer man dem jo bare, når man er færdig med sit projekt, siger Carsten Hoeck, der tiltrådte i september sidste år.

En hård konkurrence
- Konkurrencen blandt de udførende i Danmark er benhård. Det kan man se af deres regnskaber, hvor de fleste har svært ved at komme over et par procent i overskudsgrad. Det betyder hård konkurrence, og derfor er virksomhederne nødt til at se på, hvor de kan effektivisere, spare kapital og få balancen nedbragt, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Mere leje - mindre eje
Han tror meget på, at fremtiden bliver mere leje og mindre eje.

Store opkøb

Det daværende DNE Materieludlejning og J. Jensen Maskinudlejning var grundstammen til en sammenlægning af de to virksomheder, som så blev opkøbt af franske Loxam og en årrække siden.
Sidenhen har Loxam ad et par omgange været på opkøb, men seneste akkvisition er langt den største, nemlig Ramirent, som valgte at trække sig fra det danske marked på maskinudlejningssiden. En større proces med at integrere de mange medarbejdere fra Ramirent ind i Loxam har været krævende, men er ved at være tilendebragt. Opkøbet gjorde Loxam til udlejningsselskab nr. ét, målt på udlejningssteder i Danmark. Selskabet omsætter i Danmark for omkring 560 mio. kroner.

- Lige nu har vi en usædvanlig situation, men den har endnu ikke givet den store turbulens. Det kan komme, men ser vi det over en lidt længere bane, så er jeg ret sikker på, at udlejning som koncept vil vinde frem hos de udførende, og det er der flere grunde til. En af dem er mindre kapitalbinding, som jeg har nævnt. En anden grund er at vi som udlejere i dag er blevet rigtigt skrappe til at købe ind. Vi har hele tiden nye grej, og vi får hele tiden det nyeste, så vi hele tiden har den seneste udvikling i vore maskiner. Det er jo noget entreprenørerne kan lide, for så bliver de også mere effektive. Et tredje argument for at leje, er at når vi køber ind, er det stor volumen, vi køber, og derfor også til attraktive priser. De priser skinner jo igennem i den leje, som kunderne betaler, så vi kan godt konkurrere med at eje, siger Carsten Hoeck til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Han erklærer sig også enig i, at det er når markedet er i forandring, at udlejning kan vokse, og det uanset om det går opad, med behov for mere kapacitet, eller nedad, med behov for at komme af med kapacitet.

Forandring fryder
- Vi kan med stor fordel for kunden gå ind og overtage en flåde af entreprenørmaskiner, som han så lejer tilbage i fornødent omfang. Når han er færdig, afleverer han dem bare, og så har han ikke flere udgifter på det. Dermed har han konverteret en fast omkostning til en variabel omkostning i regnskabet. Og efterhånden bliver hans flåde så udskiftet til nye og moderne maskiner, siger han.

- Desuden har vi qua vores internationale ejerskab, salgskanaler, hvor vi hurtigt kan sælge brugte maskiner videre. Dermed belaster de heller ikke kunden, eller os for den sags skyld. Vi sørger for service på maskinerne hos kunden, så alt hvad han skal tænke på, er hvor mange han skal bruge og hvordan han får løst sin opgave, siger direktøren.

Den rigtigt store fordel er ifølge Hoeck, at hvis der ikke er brug for maskinerne, så står de ikke bare stille og koster penge.

Kender byggebranchen
58-årige Carsten Hoeck har selv en lang baggrund indenfor bygge- og entreprenørbranchen, og har de sidste mange år arbejdet med lønsom vækst og optimering gennem en række ledelsesposter, senest som adm. direktør hos Norisol A/S, hvor han blandt andet gennemførte en gennemgribende turn-around af hele koncernen.

Han har også arbejdet for kapitalfonde, og har dermed den finansielle baggrund med sig i bagagen.

Læs mere om LoxamUdlejer vil hjælpe kunderne igennem Corona

Mere om: Loxam | Ramirent
Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (2)
Forsiden lige nu

Nye gravemaskiner i volumen-klassen

Udlejer vil hjælpe kunderne igennem Corona

LED lys tager over i kloakken

2

Udlejer vil gerne overtage maskinparken og udleje den tilbage til kunden

Udlejningsfirmaet Loxam er ved at lægge en strategi, hvor de kan overtage eksisterende entreprenørmaskine-flåder, og så udleje dem igen til den tidligere ejer

Skurby etableret ved vandværk

Nyhedsbrev

34.746 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

BYGGEGRUND med attraktiv beliggenhed i Lyngby sælges

Online Avis Arkiv

ConExpo blev ramt af halvtomme gange

Plus

Dansk Byggeri: Skru op for offentlige arbejder nu

Byggeriets organisation kvitterer for regeringens hjælpepakke, men mener, at der nu er behov for at skrue op for offentlige renoverings- og anlægsarbejder

Plus

Bygherrer: Overhold spillereglerne under coronakrise

Vigtigt med faste aftaler, hvis byggerier bliver forsinket på grund af coronavirus, fastslår Bygherreforeningen efter Dansk Byggeri har opfordret til at suspendere dagbøder og boder over for entreprenører

Plus

Overblik: Sådan påvirkes byggeriet af coronavirus

En lang række af landets største byggeentreprenører har taget flere forholdsregler i brug i kampen mod coronavirussen, men fremtiden ser fortsat usikker ud

Internationalt pressemøde aflyst

Et stort anlagt pressemøde i Alicante for den europæisk præsentation af nyt Kubota-program er aflyst på grund af risiko for Coronavirus

Grusgrav satser på effektivt læssearbejde

28 tons Liebherr sparer masser af brændstof hos Dangrus, der har et stort produkt-sortiment

Sørger for stabile og rumlende veje

Det lette materiel giver også bøder

Intuitivt indeklimasystem i tråd med naturen

Manitou styrker den grønne profil

JCB sætter strøm til udlejer

Kører ny maskine direkte på deponi

Nyt maskinvalg til dyb Metro-skakt

Amerikansk messe trækker i danskerne

Byggebeskæftigelsen når rekordniveau

Vejentreprenør sætter grønt aftryk med ny CO₂ venlig belægning

Fortsat hård konkurrence i udlejning

Udlejer tager vest på for at ekspandere

Fem maskinfirmaer klar til hattrick

Stort pumpejob blev en succes

Vestjysk entreprenør har gang i boringerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Batterier til styreenheder, værktøjer og maskiner

Dansk Boligbyg a/s styrker ledelsen

Stor Hiab kran på ladbil

borede fundamenter

Brugte kraner købes og sælges

Bjarke Køj Bredahl bliver udlært uden svendeprøve

EL:CON får snart nyt domicil og lager

Efter arbejdsmiljøpris:Godt arbejdsmiljø øger effektiviteten

Topkvalitetsvogne hos KSM Maskinservice ApS

Væksfonden støtter BAYO.S Skruefundamenter

Smede og montagefirma - H. Nielssons Maskinfabrik

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Tag en virtuel tur i vores showrooms

Dagens tilbud - Svejsehjelm med ekstra stort udsyn

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

NOS A/S har surringer, der holder!

Ergonomiske sakse-arbejdsborde til intropris!

Opdateret Quick Guide fra NKT

Virtuel support fra Rockpanel

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Vedligehold din bygning og dit indeklima

El-komponenter, kapslinger, kabler? Ring til os i dag!

Send til en kollega

0.219