23948sdkhjf

B. Nygaard Sørensen vinder teaterbyggeri

Det blev entreprenørvirksomheden B. Nygaard Sørensen fra Herlev, som vandt hovedentreprisen for opførelse af den nye teatersal og -bygning ved Odsherred Teater i Nykøbing. Det oplyser Odsherred kommune. 

Mandag den 27. januar underskrev direktør Lars Nybjerg fra Bygningsfonden Odsherred Teater og tilbudsleder Jens Molter fra B. Nygaard Sørensen kontrakten på Odsherred Teater.   

Fire ud af fem bød ind

Fem entreprenørvirksomheder var indbudt til at give tilbud på hovedentreprisen på teaterprojektet.

Det var dog kun disse fire, der gav pris:
- Anker Hansen & Co
- Elindco
- Base
- B. Nygaard Sørensen

Tilbudssum i vinderbuddet er 22.780.812 kr. ekskl. moms, oplyser direktør for Bygningsfonden Odsherred Teater, Simon Vagn Jensen, til SN.dk.

Arbejdet ventes igangsat i starten af februar med aflevering sidst i februar 2021, således at den nye teaterbygning på 1.000 kvm og med 250 siddepladser vil kunne tages i brug til en premiereforestilling på den nye scene til maj 2021. 

BNS indgår aftaler med lokale underentreprenører inden for elarbejde, stålkonstruktioner, tømrer, murer, maler, have- og anlæg. 

Totalrådgiverholdet er arkitektfirmaet Christensen & Co med underrådgivere Primus Arkitekter på bygning, Sted på landskabsdelen, det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen på konstruktion og installation, samt Sweco på akustik. 

Fra Irma-butik til teater
Direktør Lars Nybjerg for Bygningsfonden Odsherred Teater sagde ved præsentationen af det vindende entreprenørfirma: 

- Det har været en åben og progressiv proces indtil nu, og der er kommet et godt bud på, hvordan man kan skabe aktivitet i et udfordret område, som en bymidte altid er, og jeg tror vi får en god kredit for etablering af teatret. Vi står i dag ved en skillelinje, og jeg ser frem til det videre spændende forløb, sagde Lars Nybjerg.

Odsherred Teater flyttede i sommeren 2016 fra en placering i Annebergparken syd for Nykøbing til gågaden, hvor teatret blev etableret i den nedlagte Irmabutik på Algade 36, som Odsherred Kommune havde købt til formålet.

Læs også: Mundbind og byggebilleder under universitetsbyggeri til en kvart milliard

Kommunen renoverede den forreste del af bygningen til teatercafé, kontor og køkken og etablerede efterfølgende sammen med teatret en bygningsfond, hvis formål er at bygge og drive teatret.

Odsherred Kommune har fået støtte til projektet fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188