23948sdkhjf

Bofællesskaber til flere generationer bygges til at vokse

I Vordingborg vil flere generationer snart kunne bo side om side. Et alment seniorbofællesskab og et alment familiebofællesskab ved Masnedsund Havn i byen med foreløbig cirka 40 boliger er ved at udvikle sig. 

Det skriver Domea.dk i en pressemeddelelse. 

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg har sagt ja til, at det almene boligselskab Boligselskabet Domea Vordingborg og den almene bygge- og boligadministration Domea.dk, der er kommet med idéen, går videre med projektet. Foreningen Realdania bidrager også til projektet og har særligt fokus på udviklingen af seniorbofællesskabet og naboskabet med familiefællesskabet. 

- Det er et rigtigt interessant projekt, og nu skal vi i gang med første fase, hvor vi skal have afdækket, om der er interesse for boligformerne. Hvis det bliver besluttet at gennemføre det, så vil de to bofællesskaber være med til at sikre, at vi i kommunen har forskellige og spændende boligtilbud til alle aldre, siger borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed (S) i pressemeddelelsen.

Fakta: Bofællesskaber ved Masnedsund Havn

Parter i projektet
Vordingborg Kommune
Boligselskabet Domea Vordingborg (bygherre)
Domea.dk (byggeforretningsfører)
Realdania

Rådgivere i projektet
Proces: Andel-Andel
Byggeri: Friis Andersen Arkitekter med underrådgiverne:
- JJW Arkitekter
- Lyngkilde Rådgivende ingeniører FRI

Boligerne
Seniorbofællesskab: Forslag om ca. 20 boliger i størrelsen 65-85 kvm
Familiebofællesskab: Forslag om ca. 20 boliger i størrelsen 80-90 kvm
Bygges, så det ene bofællesskab kan 'vokse'

Bygge- og boligadministrationen Domea.dk vil varetage byggeriet på vegne af Boligselskabet Domea Vordingborg, når det kommer så langt.

- Ved at opføre to bofællesskaber, der kan rumme alle aldre, får vi skabt bofællesskaber, der er mere levedygtige. Vi undgår at få sammensat et tungt plejekrævende boligområde, og med den her model kan beboerne også få stor glæde af hinanden og hjælpe hinanden, siger Poul Rasmussen, formand for Boligselskabet Domea Vordingborg, i pressemeddelelsen. 

Ned med ensomhed og op med livskvalitet
Og hvad er det så, de nye beboere skal være 'fælles' om? Det skal bl.a. Realdania være med til at finde ud af. Det er nemlig vigtigt at få værdigrundlaget for byggeriet på plads, så de kommende beboere har en naturlig fælles interesse. 

Realdania står bag en landsdækkende indsats for at kickstarte udviklingen af moderne seniorbofællesskaber i samarbejde med både private og almene bygherrer. Seniorbofællesskabet i Vordingborg er det 10., som foreningen har bidraget til. Realdanias mål er i sidste ende at mindske ensomheden blandt seniorerne. 

Efterspørgslen på især seniorbofællesskaber er stor. I dag bor godt 8.000 borgere i seniorbofællesskaber, men mere end 80.000 har tilkendegivet, at de overvejer at flytte i bofællesskab inden for de næste fem år.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125