23948sdkhjf

DSB og Esbjerg skyder arkitektkonkurrence i gang – inviterer trio

Tre konkurrencehold skal nu komme med forslag til en helhedsplan for banegårdsområdet og Museumspladsen i Esbjerg. Onsdag den 28. august blev parallelkonkurrencen officielt sat i gang. Og de tre arkitektteams præsenteret for det omfattende konkurrenceprogram. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

20 forskellige teams ønskede at deltage i konkurrencen, men efter en prækvalifikationsrunde tår tre hold lov til at arbejde videre med opgaven. Opkaldt efter hovedrådgiveren er der tale om: Team Holscher Nordberg, Team Tegnestuen Vandkunsten og Team Cobe. 

Det endelige resultat skal være en kvalificeret helhedsplan for banegårdsområdet i Jernbanegade, en del af Norgesgade, en del af Nørregade til og med Museumspladsen i Esbjerg. Planen fortsætter den forandrings- og fornyelsesproces, der allerede er synlig i området. 

De tre konkurrencehold 

Team Holscher Nordberg
Hovedrådgiver: Holscher Nordberg / arkitektur, transformation og byplanlægning
Underrådgivere:
Masu Planning / landskab og byrum
Atkins / trafik, infrastruktur og klimatilpasning
Birk Jørgensen og Søberg / arkitektonisk kulturarv og transformation
Konsulent: EDC Erhverv Esbjerg/ forretningsudvikling 

Team Tegnestuen Vandkunsten
Hovedrådgiver: Tegnestuen Vandkunsten / arkitektur, transformation og byplanlægning
Underrådgivere:
Sted / by og landskab
RedCushman & Wakefield l Red / forretningsudvikling
Via Trafik / trafikplanlægning
Spanggaard & Virenfeldt / trafikplanlægning

Team Cobe
Hovedrådgiver: Cobe / byudvikling, byrum og landskab
Underrådgivere:
EKJ Rådgivende Ingeniører / klimatilpasning og bæredygtighed
Urban Creators / mobilitet og infrastruktur
Mogens A. Morgen / transformation og kulturmiljøer
Colliers / forretningsudvikling

 - Ambitionerne for udviklingen af banegårdsområdet og Museumspladsen er store, fordi området rummer et kæmpe potentiale. Jeg kan sagtens forestille mig, at området kunne anvendes meget anderledes, end vi ser det i dag. Samtidig skal området geares til fremtiden. Fx skal klimaforandringer tænkes ind. Der er også et krav om, at halvdelen af Museumspladsen skal være et grønt område med plads til aktiviteter, siger borgmester og formand for dommerkomiteen Jesper Frost Rasmussen. 

Partnerskab med DSB
Esbjerg Kommune gennemfører konkurrencen i et partnerskab med DSB Ejendomme, som også har høje forventninger til resultatet. 

- DSB forventer gennem konkurrencen at få nye ideer og inspiration til den fremtidige anvendelse af DSB's ejendomme i området. Hvordan kan huse og ejendomme udnyttes bedre til de fremtidige forhold, hvor togdriften ikke har brug for så meget bygningsareal, siger chef for Bygherre & Entreprise Niels A. Dam, DSB Ejendomme. 

- Det vil også være interessant at få svar på, hvordan trafikterminalen med togtrafik kan blive mere attraktiv for brugerne, fx med bedre ankomst- og parkeringsforhold, tilføjer han. 

Hvad sker der nu?
Når de tre konkurrenceteams har udarbejdet et udkast til helhedsplan for området, vil interessenter og naboer blive inviteret til at kommentere planerne.

Vinderforslaget og dermed det endelige bud på en helhedsplan forventes offentliggjort i februar 2020. 

Arkitektkonkurrencerdk APS ved Anne-Mette Bølling, konkurrencerådgiver, er konsulent for parterne angående gennemførelse af parallelkonkurrencen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125