23948sdkhjf

Fire fuldender milliardprojekt i Odense

Entreprenørerne til det nye Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Odense, SDU Sund, er på plads. 

I denne uge er det allerede blevet offentliggjort, at Bravida og MT Højgaard står for entrepriserne på henholdsvis de tekniske installationer og råhus samt byggeplads på milliardprojektet, opgaver som begge har en værdi lige under de 300 mio. kr. 

Byggeriet af SDU Sund er opdelt i alt seks entrepriser – fire storentrepriser og to fagentrepriser – med en samlet kontraktsum på 960 mio. kr. Nu har Vejdirektoratet, der varetager rollen som bygherre på projektet, så sat navn på de sidste fire entreprenører, fremgår det i en pressemeddelelse. 

Der er indgået følgende kontrakter:

  • MT Højgaard A/S - Råhus og byggeplads
  • Bravida Danmark A/S – Tekniske installationer
  • Guldfeldt Nielsen A/S - Komplettering
  • Fjelsø Entreprise A/S - Facader
  • Labflex A/S - Laboratorieinventar
  • Phønix Tag Fyn A/S – Tagdækning

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet flytter fra centrum af Odense til Campus Odense, når det nye regionale supersygehus i Odense, Nyt OUH, står klar. SDU Sund vil binde hospital og universitet sammen – både fagligt og fysisk.  

En dialogbaseret udbudsproces
For at sikre det bedste udbudsgrundlag er fire af entrepriserne udbudt med forhandling eller i konkurrencepræget dialog. 

- Ved anvendelse af disse udbudsformer kan kontraktgrundlaget optimeres, da de bydende har mulighed for ved såkaldte forhandlingsmøder og dialogmøder at komme med input til udbudsmaterialet og derigennem være med til at sikre, at der vælges bygbare og driftssikre løsninger, siger projektchef Per Seidelin i pressemeddelelsen fra Vejdirektoratet. 

Dialogmøderne blev afholdt i foråret 2019 med individuelle møder for de bydende, som var prækvalificerede til at byde på opgaven.

Vejdirektoratet er bygherre

SDU Sund er et af fire projektet, som Vejdirektoratet overtog styringen af fra Bygningsstyrelsen. Det skete med virkning fra marts 2018.

Ud over projektet i Odense har Vejdirektoratet også styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt to byggeriet ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Aalborg Universitet.

Daværende Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen traf beslutningen om at flytte projekterne som en konsekvens af problematiske projektforløb med voldsomme budgetoverskridelser.

Læs mere: Vejdirektoratet overtager fire store byggerier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188