23948sdkhjf

Cityringen risikerer forsinkelse - entreprenør misser milepæl

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, kan blive forsinket. 

De største og mest komplicerede arbejder på Cityringen – fx tunnelboringerne dybt under jorden og de vanskelige betonkonstruktioner – er for længst overstået. Nu udestår en række arbejder, som er mindre i målestok, men som er afgørende for, at det metronet kan få den endelige tilladelse til at åbne for passagerer.

Metroselskabet har meddelt entreprenøren CMT, at RHO-milepælen (Ready for Handover) ikke er opnået. Det skyldes, at der fortsat udestår dokumentation for et betydeligt antal tests samt fysiske arbejder på stationerne, som skulle have været gennemført. Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse. 

RHO-milepælen skulle ifølge kontrakten være opnået i slutningen af marts 2019. 

- I det store billede er det mindre ting, der mangler, men der er kort tid tilbage til at nå det sidste. Den manglende opnåelse af milepælen vil forsinke Cityringen, hvis det ikke lykkes at optimere det afsluttende arbejde, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen. 

- Det er stadig muligt at åbne som planlagt, hvis alle parter knokler på og leverer en effektiv og koordineret indsats. Lige nu analyserer vi sammen med de to entreprenører, om vi kan optimere det afsluttende arbejde, tilføjer han. 

Forventer at offentliggøre åbningstidspunkt i juni
Konsekvensen af den manglende opnåelse af milepælen er, at CMT pålægges dagbøder. Dagbøderne vil løbe, indtil CMT har opnået RHO-milepælen. Entreprenøren vil samtidig skulle gennemføre de udestående arbejder i henhold til de indgåede aftaler. 

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan melde en åbningsdato ud, som vi havde planlagt. Men der er en vigtig milepæl, som ikke er overholdt. Nu skal vi bruge alle vores kræfter på at indhente det manglende arbejde, og det er stadig en mulighed for, at vi kan nå det inden for tidsplanen, siger Henrik Plougmann Olsen. 

Metroselskabet vil i de næste par uger i samarbejde med de to entreprenører, CMT og Ansaldo STS, analysere, om der er muligheder for yderligere at optimere gennemførelsen af de resterende arbejder, så den overordnede tidsplan kan bevares.

I juni forventer selskabet at kunne offentliggøre et åbningstidspunkt for Cityringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125