23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Jo, størrelse betyder skam stadig noget!

Ordrebøgerne hos de store entreprenørfirmaer bugner. Det viser den analyse, som Licitationen-Byggeriets Dagblad netop har foretaget. Og man skulle næsten tro, at analysen, som blev offentliggjort her i avisen i fredags, er en aprilsnar. For det er ikke normalt, at entreprenørerne kan kigge så lang ud i horisonten som nu.

Samtidig er der for alvor ved at gå hul på nye udbuds- og samarbejdsformer, herunder ikke mindst strategiske partnerskaber. Det er også med til at fylde ordrebøgerne hos de største entreprenørfirmaer.

I den anden ende af byggeriet, hvor små og mellemstore virksomheder løser mange forskellige og forholdsvis små opgaver, er der hårdere kamp om opgaverne og ordrebøgerne bugner knapt så meget. Det er der ikke noget nyt i.

De små og mellemstore virksomheder har nemlig gennem hele konjunkturopsvinget måtte kæmpe hårdt om opgaverne, men også om kompetente medarbejdere. Samtidig oplever mange små og mellemstore virksomheder problemer med likviditeten. Dels fordi betalingsfristerne presses og dels fordi de har svært ved at stille de nødvendige garantier på entreprisemarkedet.

Derfor tilhører fremtiden lige nu de helt store virksomheder. Og de er da også med til at drive væksten hos en god del af de små og mellemstore virksomheder, som arbejder som underentreprenører. Derfor er de store virksomheders ordrebeholdning også vigtig for de for de mindre firmaer.

Størrelsen betyder nemlig noget!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158