23948sdkhjf

Nedrivning giver plads til museumsbyggeri i Vejen

Byggearbejderne har netop taget fat på udbygningen af Vejen Kunstmuseum. 

Pladsen til de forskellige samlinger, værksted med mere er begrænset i de nuværende bygninger. Det bliver der nu rådet bod på med en kælder dybt nede under udstillingssalene sammen med teknikrum med mere. 

Arbejdet udføres i fagentrepriser. Det startede den 4. marts med lukning af Lindegade i byen for at nedbrydningsarbejderne samt de store opbygningsarbejder med udgravning til den dybe kælder, murerarbejder og tagarbejder kan ske uden risiko for forbipasserende. 

De bygger til og om:

Tømrerentreprise: Dahl Nielsen og Sunesen ApS

Murerentreprise: Murerfirmaet Axel Poulsen A/S

Anlægsentreprise: Bo Michelsen A/S

Ventilationsentreprise: Bravida Danmark A/S

VVS-entreprise: Brørup VVS ApS

CTS-entreprise: O&J CTS A/S

El-entreprise: IT-EL ApS

Malerentreprise: Malerfirma Buhl ApS

Når arbejdet ude er klaret rykker byggeriet indendørs. Byggeriet ventes endeligt afsluttet i slutningen af 2020. 

Glasbygninger binder det sammen
Den nye museumsbygning bliver placeret hvor den nuværende Gallerigang er placeret, men bindes sammen med det eksisterende museum og det gamle bibliotek med to transparente glasbygninger. Mod vest genskabes den visuelle forbindelse mellem det gamle Elværk i Lindegade og Troldespringvandet, der i 1923 blev opført som et kølebassin til elværket. 

I den nye museumsbygning etableres udstillingssale i forskudte niveauer, der alle er tilgængelige via trapper eller elevator, ligesom toiletforholdene forbedres og der skabes et rum til ophold i den vestlige glasbygning. 

Det er fredningsarkitekten Steffen Søndergaard, der af A.P. Møller Fonden er udpeget som arkitekt til byggeriet. Han har den indledende periode stået for arkitekttegningerne og har haft Ingeniørgruppen med på de ingeniørmæssige tegninger ligesom det også bliver også Ingeniørgruppen, der skal stå for byggeledelsen. 

Vejen Kunstmuseum har fået en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 28,6 mio. kr. til at fjerne museets eksisterende gallerigang og til at bygge en ny museumsbygning samme sted.  

Desuden har Vejen Kommune bevilget 10 mio. kr. til renovering af den vestlige del af museet, det gamle bibliotek, så den bliver en tidssvarende udstillingsbygning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109