23948sdkhjf

VVS-uddannelse og udvikling af kompetencer er ikke kun for de store

Små VVS-firmaer har svært ved at finde tid og økonomi til den nødvendige efteruddannelse, skriver dagens debattør

For nylig introducerede vi en loyalitetsklub for danske VVS-installatører. Klub Dahl kalder vi den. Den henvender sig til små og mellemstore VVS-firmaer, som man ser det i udlandet, især i Sverige. I Danmark har branchen ikke været skarp på dette område, selvom de små og mellemstore installatører udgør en stolt og rigtig stor del af hele VVS-Danmark.

I takt med digitalisering og den øgede fart i dagligdagen samt udvikling i byggeriet, er der i disse år brug for en masse læring, efteruddannelse og kompetence-opgradering. Man bliver nødt til at holde sig up-to-date for at skaffe forretning og kunder i fremtiden. Det har de store VVS-installatører ingen problemer med, fordi de i forvejen er tilmeldt kurser og efteruddannelse. Men en enkeltmands eller en to-/tre-mands VVS-butik har langt sværere ved både at finde tid og relevante kurser, for ikke at tale om økonomi til den vigtige efteruddannelse.

Og det er netop her en moderne loyalitetsklub har sin gang på jord. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med at nå 1.500 medlemmer i Klub Dahl allerede før jul, men det viser sig at være tilfældet. Hvorfor sådan en interesse? Fordi det ikke kun handler om rabatter og priser, som loyalitetsklubber i gamle dage. En klub skal i dag være meget mere relevant for sine medlemmer. Den skal tage ansvar for uddannelse og opgradering inden for et givent felt. For os handler det om at tage ansvar for de små og mellemstore VVSere, blandt andet ved at skaffe dem så mange point som muligt til at "shoppe" kompetence-opgraderinger eller kurser for. Det handler ikke kun om salg og loyalitet til os, det handler om, at branchen fortsat udvikler sig, og VVSeren holder sig forrest i feltet midt i den hidsige udvikling, vi alle står midt i.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094