23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Frit optag forpligter også branchen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har givet anlægsgartnerbranchen en gave her i højsæsonen med beslutningen om at fjerne adgangsbegrænsningen til anlægsgartneruddannelsen.

Til gengæld må malerfaget fortsat konstatere, at der kun må starte 522 elever på grundforløb to uden at have en uddannelsesaftale på plads med en virksomhed.

Det er dog fortsat et højt tal, og det handler for ikke kun malervirksomhederne, men også anlægsgartner om at få oprettet de praktiskpladser, som er så vigtige i forhold til at sikre den fremtidige arbejdskraft.

For selvom eksempelvis anlægsgartnerne skriger efter kvalificeret arbejdskraft, er det en anelse problematisk, at det ikke er alle virksomheder, som åbner døren for nye lærlinge. Uanset om man er en lille eller stor virksomhed bør alle nemlig tage deres del af ansvaret.

Malervirksomhederne må fortsat leve med en kvote, selvom virksomhederne står til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Danske Malermestre udtrykker i dagens avis forundring over, at der på denne måde skal være "fordels- og ulempeuddannelser".

Skal man dog sætte det på spidsen, er der jo talrige af videregående uddannelser, som lever med adgangsbegrænsning, og det handler jo i sidste ende om at sikre, at folk ikke går arbejdsløse efter endt uddannelse.

Men når det er sagt, er det positivt, at anlægsgartnerne nu får et bedre rekrutteringsgrundlag. Men det forpligter også virksomhederne til at oprette praktikpladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094