23948sdkhjf

Ny støtte til bæredygtige produkter

Realdania-støtteordning skal hjælpe bæredygtige byggeprodukter på markedet

Haves: Nye, bæredygtige produkter til byggeriet.

Ønskes: Brug for hjælp til at få gennembrud på markedet.

Virksomheder, der kan genkende ovenstående, kan nu søge penge og støtte hos Realdania.

Under overskriften "Innovation til marked" har den filantropiske forening, der støtter projekter til det byggede miljø, afsat 20 mio. kr. til økonomisk støtte og rådgivning.

- Tidligere innovationskampagner viser, at det er svært for producenter af nye bæredygtige materialer at ramme det rette mix af timing, risikovillighed og økonomi, når de skal gå fra innovativ idé til marked. Derfor vil vi gerne hjælpe virksomheder med at få de første og ofte svære kunder, siger Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania.

Det er ikke innovationslysten, der mangler. Men byggerier er ofte både komplekse og dyre, og bygherrer er ofte nødt til at fokusere på allerede kendte og konventionelle løsninger.

Virksomheder kan få støtte på op til 1 mio. kr. pr. projekt. De tilbydes desuden uvildig rådgivning af et ekspertpanel, der skal hjælpe med at afdække, styrke og realisere produktets byggetekniske- og markedsmæssige potentiale.

Et stort behov
Vicedirektør i Bygherreforeningen, Hanne Ullum, siger i en pressemeddelelse i forbindelse med projektet, der har første ansøgningsfrist den 1. september 2018:

- Vi kan se et stort behov for at udvikle nye innovative løsninger i byggebranchen for at lette presset på klodens naturressourcer. Både i produktionen af byggematerialer og i den store mængde affald, som byggeriet genererer. Problemet er, at byggetekniske løsninger skal være veldokumenterede og velafprøvede for at bygherrerne vil påtage sig en risiko. Derfor er det velkomment at både bygherrer og materialeudviklere kan få hjælp til at få et produkt på markedet.

Simon Kofod-Svendsen. understreger, at målet med initiativet er at fremme den grønne omstilling.

- Når vi sætter os for - med økonomi og rådgivning - at hjælpe virksomheder, gør vi det netop for at sætte mere fart på den bæredygtige omstilling i byggeriet - og for at skabe bedre bygninger at bo og være i siger, siger han.

Der vil være tre ansøgnings-runder pr. år. Det forventes, at mellem 15 og 20 virksomheder vil opnå støtte.

Fra idé til den første svære kunde
”Innovation til marked” er navnet på et nyt Realdania-initiativ, der støtter projekter og produkter til det byggede miljø. Der er afsat 20 mio. kr. til økonomisk støtte og rådgivning. 
Der vil være tre ansøgningsrunder pr. år. Det forventes, at mellem 15 og 20 virksomheder vil opnå støtte. Første ansøgningsfrist er 1. september 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11