23948sdkhjf

Kommune i vækst afsætter 273 millioner kroner til ny skole

Som følge af stigende vækst i byen Støvring i Rebild Kommune har et enigt byråd valgt at afsætte 273 mio. kr. til byggeriet af en helt ny skole. Den ventes at stå færdig i 2030

Et enigt byråd i Rebild Kommune besluttede torsdag den 25. april at godkende købet af en byggegrund, der skal bane vejen for en ny skole i Støvring syd for Aalborg. 

Byggegrunden er en større landejendom på Nibevej 25 i Støvring, der har huset svineproduktion. 

Købet sker som følge af, at byen, med lidt over 9.000 indbyggere, har været igennem et markant vokseværk. 

De seneste ti år er indbyggertallet i Støvring steget med knap 30,5 procent, og den vækst ventes at fortsætte. Dermed følger byen en lignende tendens, som man ser i resten af kommunen.

- Vi har brug for en tredje skole for at have plads til alle elever i de kommende år, siger Rebild Kommunes borgmester Jesper Greth i en pressemeddelelse.

Skolen skal være et afsæt for en ny bydel i den sydlige del af Støvring, og planen er, at 3.000 borgere på sigt skal flytte til området. 

Strukturplanen er fortsat på tegnebrættet, og skolens endelige placering er endnu ikke fundet.

Den nye skole ventes at stå færdig i 2030, og der er i alt afsat 273 mio. kr. til byggeriet.

Foruden byggeriet af skolen inkluderer anlægsmidlerne også byggeri af 'faciliteter til bevægelse og fritid', som kommunen beskriver det samt afledte projekter i form af stiforbindelser og skoleveje.

Hvornår byggeriet starter, melder kommunen ikke noget om, ligesom det heller ikke forlyder, hvornår en entrepriseaftale ventes at komme i hus.

Det samlede projekt har indtil videre fået titlen 'Livs- og læringsmiljø'.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109