23948sdkhjf

Casa går i jorden i Horsens: Boliger og butikker på Kvickly-grund

Byggeaktiviteten er høj i Horsens i disse år, og fredag blev spaden stukket i jorden til endnu et markant projekt.

AP Pension og Lejerbo er bygherrer bag Skt. Helene Torvet med butikker, fastfood-restauranter, boliger og p-hus samt - muligvis - et plejehjem.

Den lokale udviklings- og entreprenørkoncern, Casa, er totalentreprenør på projektet, der er tegnet af Arkitema med Niras som rådgivende ingeniør.

- Det er et fantastisk projekt, der nu tages hul på, og det er jo bare starten på en enorm forandring af Horsens midtby, sagde borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, fra talerstolen.

Det nye byggeri opføres på den grund, hvor der tidligere lå en Kvickly-butik og opføres over flere etaper frem til midten af 2021.

I delområderne 1 og 2 indrettes cirka 8.000 kvadratmeter butikker og cirka 1.400 kvadratmeter fastfoodrestauranter i stueplan og på førstesalen. Herover opføres 260 almene familieboliger med 2-5 værelser samt 99 ungdomsboliger. På taget indrettes der fællesarealer.

I delområde 3, som er beliggende ned mod Bygholm Å, er planen at bygge cirka 12.500 kvadratmeter private boliger. Det er også her, at et plejehjem kan bygges.

- Horsens er en by i vækst og udvikling, og i Lejerbo er vi stolte af at kunne bidrage. 260 moderne familieboliger og 99 ungdomsboliger i Horsens centrum giver rum til både nye borgere, der er med i byens udvikling nu, og til studerende, der er en vigtig del af Horsens’ fremtid, siger Gunnar Sørensen, der er fungerende landsformand i Lejerbo.

Casa er i fuld gang på byggepladsen og arbejder for øjeblikket på udgravningen til områdets nye p-hus, der får plads til lidt over 100 biler.  

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267