23948sdkhjf

Hotelgæster i musikalske rammer

Københavns tidligere musikkonservatorium er renoveret og ombygget til et luksushotel

Et glasbur udgør i dag receptionen i et af Københavns nyeste luksushoteller, Nobis Hotel Copenhagen, der ligger lige ud til den befærdede H.C. Andersens Boulevard.

Men da den 114 år gamle bygning husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var glasburet stedet, hvor de musikstuderende hver morgen fik at vide hvilket undervisningslokale, de skulle være i. Og lobbyen var fyldt med skabe og knagerækker.

Glyptoteket er nabo
Musikkonservatoriet rykkede ud af den nationalromantiske gule bygning i 2008 til fordel for det gamle radiohus på Rosenørns Allé, og herefter stod ejendommen tom i en del år, indtil det svenske ejendomsselskab Balder købte den for godt 80 mio. kroner i 2015.

Nu har den 5.500 kvm store bygning, der har Glyptoteket som nærmeste nabo, så gennemgået en omfattende renovering både ude og inde, og den svenske hotelkæde, Nobis, er rykket ind med over 100 nye hotelværelser, etablering af elevatorer og et wellnessområde i det, der er tænkt som et nyt luksushotel.

Alt er dog holdt i 1900-tallets pompøse stil og det inkluderer også badeværelserne.

Luksusbad
- Som resten af hotellet er badeværelserne enormt luksuriøse med store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance. Arkitekterne ønskede, at stilen skulle være gennemført ned til mindste detalje, og det kræver specialløsninger, siger byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, der har leveret specialdesignede afløb til hotellets brusenicher, Lasse Lyck i pressemeddelelse.

Renoveringen er udført med Arpe & Kjeldsholm som styringsentreprenør. I renoveringen har man taget højde for fortidens finesser, så blandt andet hovedtrappen og de høje lofter med indlagte betonbjælker er bevaret.

Bygningen
Den 5.500 kvm store ejendom blev bygget i 1903 og er tegnet af arkitekt Martin Borch, der var Kongelig Bygningsinspektør i København fra 1903-1923.

Bygningen er blandt de første betonbyggerier i København.

Bygningen husede i årene 1972 til 2008 Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men stod tom i en del år, efter musikkonservatoriet flyttede ud i sommeren 2008.

AI har været totalrådgiver for både arkitekt- og ingeniørydelser i forbindelse med ombygningen af den gamle bygning til et nyt hotel.

Hotellet er udviklet i samarbejde med den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs, som er ansvarlig for hotellets design, samt svenske Millimeter Arkitekter, der var bygherrerådgiver på projektet.

Arpe & Kjeldsholm har været styringsentreprenør på projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141